Április utolsó szombatján a bérmálásra készülőket hívták lelki napra a Pécsi Egyházmegyében. A közel száz bérmálkozó megtapasztalhatta, milyen ereje van a közösségben megélt hitnek.

A 2017-ben bérmálkozók lelki napján 94 fiatal vett részt. Az április 29-én szervezett találkozón az Antióchia csoport lelki programja adta a nap igazi tartalmát. A bérmálkozók előadásokat hallgattak a kereszténységről, az egyházról, a közösségekről és az ima lényegéről. Az egyes előadásokat követően - az Antióchiás fiatalok vezetésével - kiscsoportos megbeszélések keretében tovább részletezték és mélyítették a témát a bérmálkozók, így közelebb kerültek annak megértéséhez, hogy a bérmálkozás milyen feladatokat ad számukra az egyházban, mit jelent kereszténynek, valamint az egyház, a közösség tagjának lenni.

A lelki napot közös ima nyitotta, és szentmise zárta, a bérmálásra készülőket Udvardy György megyéspüspök buzdította. Különösen fontos ez a bérmálkozók számára, ugyanis az egyház valamennyi tagjának lelkében erősödni kell Krisztus és az egyház iránti szeretetnek és elkötelezettségnek, annak, hogy útjuk a bérmálkozással nem befejeződik, hanem igazán most kezdődik.

pe katolikusok

pe ministransok

pe napi evangeliumok

pe mariagyudi kegyhely

pe szechenyi