Megnyerte a Szent László-évi énekversenyt Mangold Damján, a Mohács Park utcai Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulója.

enekKétfordulós versenyt hirdetett a Katolikus Pedagógia Intézet a Szent László emlékévhez kapcsolódóan. A verseny célja az volt, hogy a katolikus általános iskolák és középiskolák diákjai Szent László király alakjával és életével énekeken keresztül ismerkedjenek meg, és a számukra legkedvesebbek megtanulásával gazdagítsák saját magukat és környezetüket, annak előadásával pedig ünneppé tegyék a jubileumi év hétköznapjait. A versenyre nevezni két szabadon választott Szent László ének hangfelvételével lehetett. A szakmai zsűri a felvételek meghallgatása után választotta ki azt a harminc gyereket, akik a három korcsoportban a június 8-i budapesti döntőn részt vehettek. A háromtagú zsűri elnöke Szvorák Katalin Liszt Ferenc-díjas és Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész volt. A rangsor felállításában munkáját Almainé Szabó Margit Gabriella- ének-zene szakos tanár, kórusvezető és Medgyesy S. Norbert, a PPKE- BTK egyetemi docense, az „Énekek Szent László Király tiszteletére" című könyv társszerkesztője, a Szent László Társaság tagja segítette.

A Mohács Park utcai Katolikus Általános Iskolából Bitó Lili, Verbulecz Rita és Mangold Damján nevezett egy-egy CD felvétellel, mindhárman Horváthy Lenke tanítványai. Hármuk közül Mangold Damjánt vehetett részt a budapesti elődöntőn, amelyen az 5-8. osztályos korcsoportban a mohácsi énekest ítélte legjobbnak a zsűri. Külön elismerés a versenyzőnek és felkészítő tanárának, hogy az eredményhirdetéskor a zsűri példaként állította a többi résztvevő elé a mohácsi énekest, és arra kérte, adja elő újra a dalt. Damján nyereménye egy 50.000 Ft értékű könyvutalvány, különdíja egy CD lemez és a 2017-ben megjelent, Énekek Szent László tiszteletére című énekeskönyv.

Fotó: Magyar Kurír

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely