Továbbképzést szervezett a szekszárdi Szent Rita Katolikus Óvoda a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő óvodák pedagógusainak.

ovodapedagogia kepzes szekszard 07A 25 éves jubileumát ünneplő Szent Rita Katolikus Óvodában tartott továbbképzésen Petkó Tamás püspöki biztos köszöntötte az egyházmegye óvodapedagógusait, akiknek hivatásában remek lehetőséget lát az evangelizációra, hisz az óvodások gyakran több időt töltenek nevelőikkel, mint saját szüleikkel. Kiemelte a pedagógusi munka felelősségét: az értékválsággal küzdő világban a pedagógus legyen fül, ami meghallgat, szem, ami figyel, kéz, amely utat mutat. A ránk bízott gyermekeknek leginkább szívünk melegére, szeretetére és példájára van szüksége a hitre nevelés során.

Az óvodapedagógusokat is érinti a pedagógus életpályamodell, az ő szakmai fejlődésük, hivatásuk is tervezhető, ők is pedagógusok. Ennek a tudatos fejlődésnek az útjait járhatták végig a Szent Mór, Néri Szent Fülöp, Szent Rita, Szent Balázs, Szent Ferenc, Szent Erzsébet és a Szent Bernadett katolikus óvoda dolgozói Grolyóné Szabó Éva, a Katolikus Pedagógiai Intézet pedagógiai előadója segítségével. Az életpályamodell és minősítési eljárás 8 kulcskompetencia köré szerveződik, ezeket átszövi a tudás, a képesség és az attitűd hármasa. Mindennek alkalmazása az óvodapedagógusi munkában is megjelenik a hétköznapokban, a továbbképzés abban segített, hogy ezt tudatosította a jelenlévőkben.

Az óvodapedagógus egy napja a kompetenciák tükrében című hiánypótló, tudatos, logikusan felépített és interaktív előadást csoportos feladatok tették élvezetessé.

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely