borkostolo 01

Legyen a vendégünk! Tekintse meg a Pécsi Püspökség megújult turisztikai helyszíneit, és „vidámítsa a szívét” borkóstolóval!

Barangoljon a Pannon borrégióban, ízlelje meg a Villányi, a Pécsi, a Szekszárdi és a Tolnai borvidék legkiválóbb borait, amelyeket a püspökség felkészült somelier-je válogat és mutat be a megújított, 18. századi Magtár épület ódon hangulatú pincéjében. A hatalmas, kétszintes pincét egykor milánói kőművesek építették a püspöki uradalom borainak tárolására.

A szőlő és a bor az emberi kultúrák ősi jelképe, amelyet Jézus Krisztus megszentelt és elmélyített azáltal, hogy önmagát szőlőtőnek, tanítványait szőlővesszőknek nevezte, a hálaadás borát pedig saját vérének mondta az utolsó vacsorán. A szőlőtő jelképes és a bor szentségi azonosítása Krisztussal erős kulturális hagyományt teremtett, amely máig meghatározza a keresztény ember borkultúráját.

Kapcsolódjon ehhez a hagyományhoz: ajándékozza meg barátait, családját, önmagát egy különleges hangulatú borkóstolóval.

2016 szeptemberétől immár nem csak csoportok, de egyéni látogatóink számára is elérhető borkóstolónk a Püspöki Pince impozáns tereiben. A Püspökség szakképzett sommelier-je által megismerhetik a Pannon borrégió válogatott borait valamint a szőlő, a bor és az emberi kultúrák kapcsolatát.

A program díja 1900 Ft, mely tartalmazza 3 féle bor kóstolását borkorcsolyával, szódavízzel kísérve.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, minimum 4 és maximum 50 fővel tud indulni.

Regisztrálni a dátumra kattintva lehet 

a borkóstoló időpontját megelőző 48 óráig. Az esetleges változásokról a regisztráltakat a megadott e-mail címen értesítjük, ezért kérjük, a borkóstoló előtti napon ellenőrizze e-mail fiókját! 

 MG 6634

2017. Április:

29 - szombat

2017. Május:

12 - péntek
27 - szombat

2017. Június:

16 - péntek
24 - szombat

2017. Szeptember:

8 - péntek
30 - szombat

2017. Október:

13 - péntek
21 - szombat

2017. November:

4 - szombat
10 - péntek

2017. December:

9 - szombat
15 - péntek

 

 

 

katolikusok

pp ministransok

pp napi evangeliumok

pp mariagyudi kegyhely

szechenyi