Bemutatkoznak a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium Szent Mór Katolikus Általános Iskolájának leendő elsős tanítói.

Keseru Izsak Timea BKKeserű-Izsák Tímea, Timi néni vagyok. Tanítói diplomámat a bajai Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultásán szereztem 2002-ben tanító szakon, informatika műveltségterületen, amelyet gyógypedagógiai alapismeretek szakirányú továbbképzés egészített ki.

A diploma megszerzése után a Wosinsky Mór Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény mözsi tagiskolájának kihelyezett tagozatán helyezkedtem el napközis nevelőként.
Később (2010-től) a Bezerédj-Kastélyterápia Alapítvány Speciális Gyermekotthonában dolgoztam nevelőként Szedresen.
A 2016/2017- es tanévtől dolgozom a Tolna Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskolában, mint 4. osztályos napközis nevelő, a természetismeret tantárgy oktatója 1. és 4. évfolyamon, a technika tantárgy oktatója 4.- 7. évfolyamig, hon- és népismeret tantárgy oktatójaként 5. osztályban.
A mindennapokban anyaként is helyt kell állnom, van egy 2 és fél éves kisfiam. Magánéletemben is fontos számomra a természet közelsége, a környezet- és állatvédelem, az egészség megőrzése, az emberek tisztelete és szeretete, erre próbálom nevelni kisfiamat és a rám bízott tanulókat is.
Szeretném megtanítani, hogy a legkisebbeknek is vannak kötelességeik, amelyeknek teljesítése az ő feladatuk. Célom, hogy tanítványaim sokoldalú, érdeklődő, vidám és kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak. Tiszteljék embertársaikat, valamint a körülöttük lévő világot. Szeretek itt dolgozni, mert családias a hangulat, jó a közösség. Olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik hasonlóan gondolkodnak, szeretik munkájukat, és szakmai hozzáértésük biztosítéka a színvonalas nevelőmunkának. Fontosnak tartom, hogy a már meglévő tudásomat fejlesszem.
Szeretettel várom leendő tanítványaimat az első osztályba.

Kollerne Illes GabriellaKollerné Illés Gabriella vagyok. 1991-ben szereztem tanítói végzettséget Szekszárdon. Első munkahelyem igazi mélyvíz volt egy kezdő pedagógusnak: speciális iskola és szakiskola Budapesten, Újpalotán. Testnevelőként és gyógytestnevelőként vettek fel, majd második évben, mivel volt tanítói végzettségem egy dislexiás első osztály tanítója lehettem. A kollégáimtól, gyógytornásztól, gyógypedagógusoktól rengeteget tanultam, sokat segítettek. Azt hiszem ebben az évben lettem igen érzékeny a gyerekek problémáira, miközben velük megéltem mindezeket. Találkoztam és foglalkoztam mozgássérült, down szindrómás, súlyos értelmi fogyatékos, autista, részképesség zavaros gyermekkel, megéltem szüleik problémáit. A gyógypedagógusok küzdelme is hatalmas iskola volt számomra.
Mivel dislexiás kisgyermekek közé kerültem, szükségét éreztem ismereteim bővítésének. Jelentkeztem Meixner Ildikó dislexia prevenciós és reedukációs tanfolyamára. Meixner Ildikó előadásai és egyénisége nagy hatással voltak és vannak pedagógiai munkámra. Azóta sok kisgyermeket megtanítottam módszerével írni és olvasni. Minden elsősnek ezt a módszert ajánlom.
A két év sokrétű tapasztalatai után életem legfontosabb 5 éve következett, mikor két gyermekemnek adtam életet és velük voltam otthon. Eközben Tolnára költöztünk. A városban ekkor újraéledő katolikus iskolából megkerestek, hogy érdekelne-e egy napközis munka 4. osztályban. Ebben az iskolában tanítok azóta is, egy akkori tanítványom jelenleg kolléganőm. Ez az iskola a Tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola. Egy teljesen más légkörű iskolába kerültem, jellegzetes hagyományokkal, szokásokkal. Ami nagyon megfogott, ahogy ebben az intézményben az új ötleteket, terveket támogatja a vezetőség. Mindenre nyitottak, természetesen figyelembe véve a katolikus egyház hagyományait. Nagyon fontos a lelki, érzelmi, művészeti nevelés is. Így miután gyermekeim iskolás korba kerültek, ebbe az iskolába írattam be őket, ami utólag is okos döntésnek tűnik, ma már sikeres egyetemi hallgatók.
Testnevelői, gyógytestnevelői végzettségem nagyban segíti tanítói munkámat. A sokoldalú mozgásfejlesztés az alsó tagozaton igen szükséges. Jelenleg 2. osztályban tanítok mint osztályfőnök. 2. és 4. osztályban tanítok testnevelést. Heti 3 alkalommal tartok gyógytestnevelést alsós és felsős gyerekeknek. A színjátszó szakkört kolléganőmmel együtt vezetem évek óta. Színjátszós gyerekeink sokat szerepelnek a városban. 15 éve szervezek nyári táborokat iskolánk tanulóinak, ahol egykori diákjaink, ma egyetemisták, akik régen velem táboroztak, segítőim a táborban. Együtt szervezzük ezt a nyári hagyományunkat.
A következő tanévben a már említett és bevált Meixner módszerrel fogom tanítani az első osztályban a magyart. Szeretettel várom leendő tanítványaimat és szüleiket. Amennyiben látni szeretnének munka közben, iskolánk nyílt napjain ezt megtehetik, illetve a honlapon megtalálható egy matematika óra részlete a jelenlegi osztályommal.

LD honlap logó