Az elmúlt héten a Szent Ferenc Katolikus Óvoda adott otthont a Biztonságos Óvoda Kupa dél-dunántúli regionális döntőjének.

biztonsagos ovoda 07
A Biztonságos Óvoda program célja az óvodások biztonságosabb közlekedésre való felkészítésének elősegítése: az óvodák, óvodapedagógusok közlekedésbiztonsági szakmai támogatása, a közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztése a korcsoport sajátosságait figyelembe véve. Néhány évvel ezelőtt a mohácsi óvoda is elnyerte a Biztonságos Óvoda címet, ezzel meghívást kapott a Biztonságos Óvoda Kupa versenyre.

A Galamb csoportból 10 ötéves kisgyermekkel készültek az óvodapedagógusok a megmérettetésre márciusban, majd a „Hogyan közlekedünk mi” művészeti alkotás beküldése, valamint az „Ennyit tanultam már a biztonságos közlekedésről” játékos feladatlap kitöltése után kapták az örömteli hírt, hogy Baranya megyét képviselve bekerültek a Kupa regionális döntőjébe.

A régiót három óvoda képviselte:

  • Tolna megye – Paks – Napsugár Óvoda Munkácsy Utcai Tagóvodája
  • Somogy megye – Kaposvár – Festetics Karolina Központi Óvoda
  • Baranya megye – Mohács - Szent Ferenc Katolikus Óvoda

A délelőtt folyamán hat állomásos vetélkedőn vettek részt a csapatok, amelyek közlekedésbiztonsági témájú mozgásos játékokból álltak. A vetélkedőn Baranyát képviselő Szent Ferenc Katolikus Óvoda Kékvillám csapata második helyezést ért el.

 

LD honlap logó