A Pécsi Egyházmegye az idei évben négy alkalommal szervez lelkigyakorlatot Máriagyűdön. Ezeken az alkalmakon lehetőség lesz az elmélkedésre, elcsendesedésre és visszavonulásra.

A gyászolók és özvegyek lelkigyakorlatára és az augusztusi Lectio Divina lelkigyakorlatra már lehet jelentkezni a megadott regisztrációs felületen.

A lelkigyakorlat a keresztény hagyományban alkalom arra, hogy az ember visszavonuljon, és a csendben mélyebben találkozzon Istennel és önmagával. Az elcsendesedés lehetőség, hogy Isten szavára figyelve, a Szentlélek vezetésével megtaláljuk az Úr akaratát, építsük a vele való barátságot, és aszerint rendezzük életünket, kapcsolatainkat. A mai embernek is szüksége van az ilyen elmélyülésre, mert a találkozás megújulást és reményt hoz számunkra is.

Ezért szervez a Pécsi Egyházmegye Máriagyűdön a „Domus Mariae” lelkigyakorlatos házban rövid, csoportos lelkigyakorlatokat. A lelkigyakorlatok célja, hogy a Jézus Krisztussal való találkozás ereje új lendületet, és igazi fejlődést hozzon minden résztvevő számára, hogy még elkötelezettebben tudják megélni és továbbadni a keresztény értékeket.

Gyászolók és özvegyek lelkigyakorlata
2019. június 21-23.
Vezeti: Nyúl Viktor pasztorális helynök
Bővebb információ és jelentkezés itt!

Lectio Divina lelkigyakorlat
2019. augusztus 5-8.
Vezeti: Nyúl Viktor pasztorális helynök
Bővebb információ és jelentkezés itt!

Erőforrás kutatás, avagy lehetőségeink a kiégés megelőzésére
2019. szeptember 6-8.
Vezeti: Versegi Beáta nővér, Bajnóczi Sz. Sára nővér
Bővebb információ és jelentkezés itt!

Elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlata
2019. november 15-17.
Vezeti: Madocsai Bea és munkatársai
Bővebb információ és jelentkezés itt!

További információ a Pasztorális Irodában kérhető a 72 513 011-es telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

190514 mgyud lelkigyakorlatok 2019 web

Melléklet
Download this file (190514_mgyud-lelkigyakorlatok_2019_web.png)Program[ ]

LD honlap logó