Közös útra invitálja a Pécsi Egyházmegye több plébániája (mohácsi, komlói, szekszárdi, pécsi /kertvárosi/ Szent Erzsébet) mindazokat a felnőtteket, akik egyrészt keresik saját útjukat, másrészt keresik a választ, hogyan boldogulhatnak a mindennapi életben, miként tudnának teljesebb életet élni, esetleg jó döntéseket hozni, megoldást találni felmerülő problémáikra, vagy akár megtalálni hivatásukat.

Várják azokat a személyeket is, akik szeretnének valamely szentségben részesülni (keresztség, szentgyónás, elsőáldozás, bérmálás) és egyúttal hitükben elmélyülni, az Istennel való kapcsolatukat átformálni, alakítani.

Hegy plakát jó 1 EgyediA felnőttek keresztény életbe történő bevezetése (katekumenátus) egy életút kezdete, amely során a résztvevők meghatározott alkalmanként csoportos, közösségi foglalkozások keretében -személyes beszélgetésekkel, közös programmal kiegészítve- a keresztény hit tanítása mellett valóságos és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a keresztény életformáról, támogatást kaphatnak az Istennel való kapcsolat kialakításában, megélésében és a hit elmélyítésében. A találkozási alkalmakon a résztvevőket a „befogadó csoport” tagjai segítik – átérezve a nehézségeket, átélve az örömöket, együtt ünnepelve a kiemelkedő eseményeket.

A folyamat során a résztvevők a beavató szentségekben (keresztség, bérmálás, elsőáldozás) is részesülhetnek, amelyek egyrészt megerősítik őket életútjukon, másrészt az Egyház teljes jogú tagjává való válásában is támogatják.

A megtett „út” és az eltelt idő előrehaladtával átalakul a résztvevők szemléletmódja, formálódik személyiségük is olyan pozitív irányba, amely egyaránt hasznos a saját és környezetük számára is. Segítséget kapnak a saját értékrend kialakításában, hogy megalapozott és jó döntéseket hozzanak, együtt tudjanak működni másokkal, bizalommal és nyitottsággal forduljanak embertársaik felé, közösséget alkossanak, bátorsággal kezdjenek neki feladataiknak, felmerülő problémáikra megoldást találjanak és örömmel éljék mindennapjaikat, azaz boldogabb és teljesebb életet éljenek. A folyamatban részt vevő személyek felkészültebbek lesznek arra is, hogy felelősséget tudjanak vállalni az Egyház küldetésében és tanúságot tudjanak tenni a társadalomban.

Ezúton hívunk, várunk szeretettel minden felnőtt érdeklődőt a következő találkozókra:

  • Pécsen a pécsi (kertvárosi) Szent Erzsébet Plébánián (Pécs, Berzsenyi D. u. 16.) október 1-jén (kedden) 19.00 órakor!
  • Komlón a Komlói Római Katolikus Plébánián (Komló, Templom tér 3.) 2019. október 6-án 10.30 órakor!
  • Szekszárdon a Szekszárdi Plébánián (Szekszárd, Béla király tér 9.) 2019. október 7-én (hétfőn) 19.00 órakor!
  • Mohácson a Mohácsi Plébánián (Mohács, Szent Mihály tér 8.) 2019. október 14-én (hétfőn) 18.00 órakor!


Fotó: Alamy Stock Photo

LD honlap logó