A Ritmusvarázs Ütőegyüttes két versenyre utazott volna a tavasszal, amire a váratlan iskola bezárás miatt nem volt lehetőség. A Szent Mór Iskolaközpont diákjai mégsem mondtak le a közös zenélés öröméről.

Az idei évben is rengeteget dolgoztak a diákok, hogy a zenei megmérettetéseken méltón szerepelhessenek. Az idei új műveket még a szülőknek sem mutatták be. Így a karantén videó ötlete korán megfogalmazódott, de a kivitelezés módja nem. Ám miután egy régi diák személyében hamar érkezett technikai segítség, elkezdődhetett a munka áprilisban. Stangl-Bokor Viktória ütőhangszer tanár először háztartási eszközök hangjaira írt volna darabot, de eszébe jutott, hogy három diáknál van otthon dallamhangszer, egynél pedig zongora is, így már az otthon lévő hangszerekre keresett egyszerű dalt. A dal népszerűsége és egyszerűsége miatt pedig azonnal jött az énekes rész gondolata is.

Amíg a videó végleges formájára vártunk, megkérdeztük a diákokat, hogyan érezték magukat ebben a szokatlan feladatban:

Máté: „Jól éreztem magam, jó volt mással foglalkozni. Megtörte a monotonitást.”

Zsombor: „Furcsa volt, hogy csak egyedül játszottam. A zenekari játékhoz szoktam hozzá.”

Ambrus: „Örültem neki. A fellépéseink nagy része el lett halasztva. Így legalább nem érezzük annyira, hogy hiába dolgoztunk egész évben.”

Ádám: „Tetszett az ötlet. Készítés közben kicsit izgultam, hogyan hallatszódik ez, meg nem vagyok nagy kamera arc. Még mindig bizonytalan vagyok, hogy milyen lesz majd a videóban, de remélem jó lesz.”

Mátyás: „Nagyon tetszett nekem ez a feladat és harmadszorra sikerült is rendesen felvenni az egészet”.

Levente: „Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a végeredmény, mert hasonlót még nem csináltunk.”

Bálint: „Jól éreztem magam a gyakorlás folyamán, és izgatottan vártam, hogy milyen lesz, mert még ilyenben nem volt részem.”

Ákos: „Furcsán, mert ilyen fajta feladatot még nem csináltam. Egy kicsit idegesen is, mert mikor már kb. a 68. felvételt indítottam, az idegesítő volt.”

László: „Élveztem a feladatot. Számomra egy nagy élmény lett, hogy egy igazi karantén videóban szerepelhettem.”

Zora: „Igazán megtisztelve éreztem magam és örültem, hogy egy ilyen természetes, és király produkcióban részt tudtam venni. Főleg ebben a vírus által okozott helyzetben megerősítette a tavasz hangulatát bennem.”

LD honlap logó