Június 4-től csütörtökönként jelentkezik a Pécsi Egyházmegye „Örömhírre hangolva” videósorozata Nyúl Viktor pasztorális helynök atya vezetésével.

Az „Örömhírre hangolva” sorozat kettős célt szolgál, egyrészről feladata, hogy hétről hétre segédanyagként kísérje az aktuális vasárnapi evangéliumi szakaszt. A lelki táplálékként szolgáló videók egyaránt szólnak világi híveknek, szerzeteseknek és papoknak, akik az üzenetet hallgatva segítséget kapnak a vasárnapi örömhírben való elmélyüléshez. Míg a sorozat másik célja, hogy a Biblia olvasására hívja fel az emberek figyelmét.

Nyúl Viktor atya az „Örömhírre hangolva” videósorozattal kapcsolatban elmondta, szeretné segíteni a ráhangolódást a Szentírás olvasására. „Ahogy Szent XXIII. János pápa mondja, a keresztény ember az, aki meghallgatja és éli Isten szavát. Erre utal Máté evangéliumának következő sora is: »Aki hallgatja szavamat, és tettekre is váltja, az okos emberhez hasonlít, aki sziklára építette a házát.« (Mt 7,24) Itt Jézus a bölcs emberhez hasonlítja azt, aki meghallgatja és megcselekszi Isten szavát” – magyarázta a pasztorális helynök, aki a videósorozattal kapcsolatban újból megemlítette: fontos, hogy gyakran elmélkedjünk Isten Szaván és váltsuk tettekre, mert hiteles, elmélyült keresztény életet csak így tudunk élni. Emellett Viktor atya hangsúlyozta: a videó üzenetekkel kívánja támogatni a híveket abban, hogy elmélyültebben kövessék az adott vasárnapon elhangzott evangéliumi szakaszt a szentmise ünneplése során.

Az „Örömhírre hangolva” videók június 4-től kezdődően csütörtökönként jelennek meg a Pécsi Egyházmegye YouTube-csatornáján és Facebook oldalán.

A videósorozatot vezető pasztorális helynök atya korábban, 2020 tavaszán, a fokozott járványügyi intézkedések ideje alatt naponta jelentkezett az adott evangéliumi részletet magyarázó videóval. Ezek mindegyike visszanézhető a Pécsi Egyházmegye YouTube-csatornáján és Facebook oldalán. Emellett a Pécsi Egyházmegye honlapján, azaz ezen a felületen, ugyancsak heti rendszerességgel jelenik meg a Lectio Divina segédanyag, ami a vasárnapi evangéliumi szakasz elmélyültebb megismeréséhez ad sokszínű segítséget.

A Lectio Divina segédanyagokat itt lehet elérni.

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó Telefon

partnerek kórházlelkészség