Advent idején immár negyedik éve várjuk ingyenes, de regisztrációhoz kötött múzeumpedagógia foglalkozásokra a gyerekeket a Pécsi Püspökség helyszínein.

A "Szimatolj, fülelj, tapints! - Rendhagyó ismerkedés a karácsony titkával" című foglalkozáson arra keressük a választ, hogy milyen hangokat hallhattak, milyen szagokat érezhettek a pásztorok a betlehemi jászol előtt? Az  érzékszerveink és egy, a Püspöki KincsTárban található műalkotás segítségével idézzük fel a karácsonyi eseményeket, majd a gyerekek különleges alkotó munkában is részt vehetnek. Ennek időpontja: december 1. 15.00. (REGISZTRÁCIÓ itt.)

Szent Miklós püspök legendájával december 6-án 15:00 órától (REGISZTRÁCIÓ itt), illetve 7-én 10.00 órától (REGISZTRÁCIÓ itt) a "Látogatóban a Mikulásnál" című Mikulás-napi múzeumpedagógiai foglalkozáson ismerkedhet meg az 5-8 éves korosztály. A játékos ismeretszerzés mellett lesz kézműveskedés, és Miklós püspök zsákja is rejt némi apró meglepetést.

Az "Angyallesen" című foglalkozásunk során, melyre december 15-én 15.00 órától kerül sor, közösen felkutatjuk a Székesegyházban rejtőző angyalokat, majd vetítés, beszélgetés és különböző játékok segítségével „közelebbről” is megismerkedünk velük. Ezt követően a gyerekek maguk is készíthetnek angyalokat különböző technikákkal. (REGISZTRÁCIÓ itt.)

Idén is szeretettel várja az érdeklődőket az Adventi kerámia és selyem festöde december 14-én 10 órától 17 óráig a Magtár Kávézóban. Lehetőség nyílik egyedi karácsonyi ajándékot készíteni szeretteinek.

Kerámia festödénken fehér agyagból készített egyedi figurák, minták festhetők meg, melyek pillanatok alatt meg is száradnak, így az elkészült alkotások rögtön haza is vihetőek. Ár: 600 Ft/darabtól, a kerámia méretének függvényében.

Selyemfestő foglalkozásunkon képeslapokat, ablakképeket festhetnek az alkotó kedvűek. Az első alkotás ingyenes, a további darabok 400 Ft/fő ártól készíthetőek.

Időpont:

kerámia festöde: december 14. 10:00-17:00, selyemfestöde: 11-17:00

Korosztály: gyermekeknek felnőtteknek egyaránt

Helyszín: Magtár Kávézó

A Pécsi Advent alatt további kisiskolás csoportok számára is lehetőség nyílik - korlátozott számban, az érvényes árazásnak megfelelően - foglalkozáson való részvételre.

Jelentkezni a Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! e-mail-címen lehet.

Múzeumpedagógiai foglalkozásainkon túl szeretettel várjuk ingyenes adventi idegenvezetéseinkre az érdeklődőket. December 7-én 15.00 órától (REGISZTRÁCIÓ itt) és december 14-én 15.00 órától (REGISZTRÁCIÓ itt) a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának gyakornokai tartanak idegenvezetést a Dzsámiban. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek MKPK

partnerek MKPK