Játszva tanultak és szórakoztak a magyarhertelendi 5 napos hittantábor részvetői. A Pécsi Egyházmegye közoktatási intézményeiben tanuló és kiemelt hitéleti tevékenységet folytató diákok a nyár elején ingyenes jutalom hittantáborban vehettek részt.

A tábort idén a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola szervezte, nevelési célja pedig rávezetni a gyerekeket, hogy az igazi öröm Krisztus által, az Istennel való közösségben van. Hogy hogyan és miért az a tábor ideje alatt, napról-napra bontakozott ki.

mhertelendi tabor 2019 900 02

„A keddi nap az örömről szólt, hogy Jézus közelében, a Jó Isten közelében, a keresztény ember szívében öröm van. Tulajdonképpen az eucharisztia, Jézus közelsége az, ami a keresztény ember számára legfőképpen a mindennapokban örömöt okoz. Az eucharisztia szimbólumait festik a gyerekek a pólókra, emlékképpen, hogy részt vettek ebben a táborban.” – mondta Jantnerné Ledneczki Erika hittanár, pedagógus.

A tematikus napokon több kérdést elemeztek játékos módon, mint például azt, hogy mi az örömöm forrása, miben rejlik az igazi öröm, vagy éppen, hogy kicsoda Jézus? A strandolás mellett azonban az eucharisztiában jelen lévő Krisztusról, az eucharisztikus csodákról is hallhattak a táborozók.

Nagy Nóra 5-es diák a szekszárdi Szent József Katolikus Iskolában. Fontos számára a hittan.

„Más táborba is jelentkeztem. Most itt volt ez a lehetőség. Sok barátom van itt, most is sokat szereztem. Mindenkivel jóban vagyok. Szerintem ez a tábor egy tök jó dolog. Katolikus iskolába járok, katolikusok vagyunk, szerintem ez csak erősíti a hitet.”

A felkészült pedagógusok játékokkal és foglalkozásokkal tették emlékezetessé a Magyarhertelenden töltött napokat. A rajzoláson, festésen kívül még gipszből is készítettek emléktárgyakat. Drámajátékra is sor került.

mhertelendi tabor 2019 900 01

„Nagyon élvezem, hogy jó sok barátot tudok szerezni itt is. Mindig imádkozunk, van valami kapcsolat a hittanhoz. Közben jól érezzük magunkat, és nem feltétlenül mindig a hittanra tesszük a súlypontot. A délelőtti foglalkozásokon és az esti imánál viszont igen.” – vélekedik Lip Levente a Szent Mór Iskolaközpont 5-es diákja.

A Pécsi Egyházmegye évente több ingyenes tábort szervez, vagy a plébániákon keresztül biztosít részleges vagy teljes támogatást különböző táborok, tevékenységek megszervezésére.

Fotó: Loósz Róbert

LD honlap logó