Elérkezett a 37. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó záró napja. A reggeli ébresztő után ez alkalommal sem maradhatott el a „Morning-zumba.” A reggelit követően beszélgetés, ismerkedés következett az újmisés papokkal, kérdéseket tehettek fel nekik a fiatalok a hivatásukról, saját elhívásukról, szokásaikról, napirendjükről.

 

A záró szentmisét a három újmisés pap: Molnár Erik, Kárász Gábor és Kovács József mutatta be. Homíliájában Kárász Gábor atya elmondta, hogy mennyire fontos, hogy Krisztust szeressük és megszerettessük másokkal. Arra is felhívta a fiatalok figyelmét, hogy bárányok legyenek és ne farkasok, mert Jézus a bárányok pásztora és róluk gondoskodik. Utalt Szent II. János Pál pápa szavaira, hogy mennyire fontos, hogy legyenek életszentségre törekvő fiatalok, akik lelkesen viszik tovább az örömhírt. Prédikációja végén arra hívta a résztvevőket, hogy a szeretet tüzét és az igazság világosságát soha ne tévesszék szem elől.

37 MIT harmadik nap 08

A szentmisét követően idén sem maradt el a csoportkép, majd egy rövid kiscsoportos beszélgetésben lehetőség volt megosztani az átélt pillanatokat, érzéseket, és búcsúzkodásra is jutott idő. A pakolást követően pedig örömhírrel a szívükben indultak haza a 37. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó résztvevői.

Kereszti Réka – MIT Médiacsoport


Kapcsolódó cikkek:

LD honlap logó