Ahogy Teréz anya mondaná, elidőzhetünk a kápolnában, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy találkozzunk Jézussal. Elkezdődött a „szentségimádás iskolája” képzés sorozat.

Első alakalommal került sor szentségimádásra kertvárosban, a panelházak közül kiemelkedő lelki központban. A Szent II. János Pál kápolna ugyan máig sokak számára meglepetést okoz jelenlétével, azt nyugodt szívvel megállíthatjuk, hogy a környéken élő hívek előszeretettel látogatják – hát még, ha jeles szertartásoknak, képzéseknek ad helyet. Idén ősztől az alig egy éves kápolna, minden hónap első csütörtök estéjén várja azokat, akik nyitottak rá, hogy új értelemben mondjanak hálát az Úrnak. „A szentségimádás ugyanis nem csupán egy >>technika<<, hanem találkozás Jézussal.” – hangzott el az este folyamán, amely egy Szentmisével kezdődött Kövesi Ferenc kerületi esperes celebrálásával. Ezt követően minden résztvevő megkapta saját A szentségimádás iskolája című lelkigyakorlatos füzetét. Ez a kiadvány kellő segítséget nyújt majd az elkövetkező 11 alkalommal, mert nem elég meghallgatni a szent beszédet, olvasni, és leginkább értelmezni kell. Ezzel párhuzamosan, a modern kor vívmányainak – és egy operatőrnek – köszönhetően Dr. Fábry Kornél is csatlakozott a szertartáshoz, a kivetített felvételen Jézus valóságos jelenléte az Eucharisztiában téma kapcsán tartott elgondolkoztató előadást, amelyben Teréz anya szavait idézte.

IMG 20191003 175923 Egyedi„Jézus azt szeretné, hogy még egyszer mondjam el nektek, milyen nagy szeretettel van mindegyiktek iránt, sokkal nagyobbal, mint el tudjátok képzelni. Aggódom, hogy némelyek közületek még nem találkoztatok valójában Jézussal – négyszemközt… Persze elidőzhetünk a kápolnában, de tényleg felfogtátok a lélek szemével, hogy micsoda szeretettel néz Ő reátok? Megismerkedtetek igazán az élő Jézussal, nem könyvek, hanem azáltal, hogy befogadtátok Őt a szívetekbe? Hallottátok szeretetének szavait?”

Majd az atya néhány személyes tanácsot adott, hogy Kalkuttai Szent Teréz anya kérdéseire a hívek megtalálják saját válaszunkat, és megérkezzenek a jelenbe, az időbe, amikor négyszemközt lehetnek az Úrral. Mert ki ne tudna példát hozni arra, hogy imádság közben bizony olykor elkalandozott a munka-, a háztartás- vagy a gyermeknevelés irányába. Ezért Dr. Fábry Kornél elmondta, gyakran maga is gondolkodással kezdi a hallgatást. „Imádság előtt végig gondolom a napomat, minden óráért hálát adok, egészen addig a pillanatig, ameddig megérkezek a jelenbe.” – Pazar technika! – Persze meg kell hagyni, mindenkinek más-más eszköz segít az elmélyülésben, hogy ez mi, azt csak egy módon tudhatjuk meg.

A szentségimádás iskolája előadást követően, a hallgatást segítő módszerek - szemmel láthatóan - hasznukra váltak a jelenlévőknek. Nem nehéz kitalálni, miként folytatódott a szertartás.

A legközelebbi szentségimádásra november első csüdötökén kerül sor a Szent II. János Pál kápolnában.

LD honlap logó