Élet-kóstoló címmel tartottak játékkal fűszerezett vacsorát ifjú házasoknak Szekszárdon. A férj és feleség közötti kommunikációs csapdákról, férfi és női különbözőségekről pedig Nagy Péter és felesége Judit tartott előadást a szekszárdi plébánia közösségi házában.


Szekszárd

Bacsmai László szekszárdi plébános meghívását 19 olyan házaspár fogadta el az Élet-kóstoló elnevezésű különös vacsorára, akik 2012 és 2016 között kötöttek szentségi házasságot Szekszárdon. A vacsorával a szervezők célja az volt, hogy Valentin nap apropóján a házasságban megélt tevékeny szeretetre irányítsák a figyelmet, a kölcsönös figyelemre, az egymás iránti hűségre és tiszteletre. A négyfogásos menüsor mellé a házaspárok apró megbeszélendő feladatokat kaptak, amellyel felidézhették közös életük egy-egy szép pillanatát.

eloadok2A férj és feleség közötti kommunikációs csapdákról, férfi és női különbözőségekről tartott előadást Nagy Péter és felesége Judit, a szekszárdi plébánia közösségi házában. A terem zsúfolásig megtelt, a fiatal, még házasság előtt álló jegyesek és tapasztaltabb házaspárok egyaránt részt vettek az eseményen.

A tényekkel alátámasztott, sok példával és humorral színesített előadás tíz olyan területet érintett, amelyben nők és férfiak alapvetően különböznek egymástól, és amely különbözőségeket a házasságban élőknek kezelniük kell. Receptet ugyan nem kaptak a résztvevők, de a törekvésre való buzdítást igen. Ahhoz, hogy jobban megérthessék egymást, tudatosan fejleszteni kell a párkapcsolaton belüli kommunikációt.

Mohács

Február 19-én a Házasság hete záró szentmiséjét tartották. A misén megáldották a házaspárokat, majd a vacsorán részt vett párok és a háttérben szolgáló házaspárok között kisorsolták a fődíjat, a kétnapos pihenést teljes ellátással a mohácsi Szent János Hotelben, amelyet a Pécsi Egyházmegye ajánlott fel.

Máriagyűd

Máriagyűdön Gyertyafény elnevezéssel szerveztek hasonló programot, játékkal fűszerezett, romantikus vacsorát ifjú házasoknak.

LD honlap logó