Közzétette a Baranya Megyei Kormányhivatal a 2017/2018-as nevelési évre történő beiratkozások időpontját a szeptemberben általános iskolát és óvodát kezdő gyermekek számára.

A Pécsi Egyházmegye köznevelési intézményei is igazodnak a közleményben meghatározott időpontokhoz, így az általános iskolai beiratkozás 2017. április 20-án 8.00 és 18.00 óra között, valamint 21-én 8.00 és 16.00 óra között zajlik majd, az óvodákba pedig április 20. és május 20. között lehet beiratkozni.

A Pécsi Egyházmegye célja, hogy Baranya és Tolna megye területén mindenki számára legyen elérhető közelségben egyházmegyei fenntartású köznevelési intézmény. Jelenleg mindez 11 iskolának és 9 óvodának köszönhetően valósul meg, de 2017. szeptemberétől újabb általános iskolai osztály indul Tamásiban. Az egyházmegye fenntartásában lévő iskolákra és óvodákra nem vonatkoznak körzethatárok: lakóhelytől függetlenül bármely szülő beírathatja gyermekét, aki elfogadja az intézmény keresztény értékrendjét, nevelési programját. Az intézményekbe nem csak olyan gyermekeket várnak, akik már részesültek a keresztség szentségében, szeretettel fogadnak minden érdeklődőt, aki nyitott a keresztény nevelés és oktatás irányában, hiszen a cél elsősorban a minőségi oktatás kialakítása a keresztény értékekre alapozva.

Baranya megyében Pécsett, Komlón, Mohácson (Park utca, Szent Ferenc Óvoda) és Alsószentmártonban, Tolna megyében Szekszárdon, Tamásiban és Dombóváron működik katolikus óvoda. Az óvodai beiratkozás pontos dátumáról az egyes intézmények adnak tájékoztatást.

A Pécsi Egyházmegye általános iskolái Baranya megyében Pécsett, Komlón, Mohácson (Park utca, Boldog Gizella) és Siklóson, Tolna megyében Szekszárdon, Pakson, Tamásiban és Tolnán (Szent István, Szent Mór) várják az első osztályosokat.

Szent Vér Báta

pem nek logo wide

pe napi evangeliumok

pe mariagyudi kegyhely

pe szechenyi