Újabb állomásához érkezett az a képzéssorozat, amelyet a Pécsi Egyházmegye oktatási irodája szervez. November 26-án az Egyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények vezetői Füzes Zoltán tréner útmutatásával ismerkedtek a változás menedzsmentjével.

vezetok kepzese web 20181126 2A vezetőképzés egy 2015-ben indult pályázatnak köszönhetően valósul meg, egy évben két képzést tartanak. Tóth László Ákos közoktatási főmunkatárs kiemelte, hogy a tréning célja a pedagógusok vezetési készségeinek, kompetenciáinak fejlesztése. A Baranya és Tolna megyei oktatási intézmények vezetői eddig a kommunikáció területén fejlődhettek a fenntartó által szervezett továbbképzéseknek köszönhetően.

A novemberi képzési alkalmon rendkívüli módon terápiás kutyákat is bevetettek a szemléltetésre. Füzes Zoltán tréner elmondása szerint „a kutyákkal való együttműködés során az emberek meglátják a saját zsigeri működésüket” , ugyanis a kutyák álarcmentes visszajelzéseket adnak, amelyek segítenek rádöbbeni a köztünk és embertársaink között zajló játszmákra.

Köszöntőbeszédében Udvardy György megyéspüspök a tanítványi lelkület fontosságáról beszélt. „Örülök, hogy intézményvezetőként, igazgatóként is megmaradt a tanítványi lelkület. Ha ez elvész, akkor nagyon nehéz a tanítás. Ha ott van a készség bennünk a fejlődésre, akkor sokkal jobban tudjuk szolgálni mások fejlődését, növekedését, illetve könnyebben tudjuk arra vezetni a kollégákat, diákokat is, hogy képesek legyenek önmagukat növelni, hiszen valójában ez lenne a cél.”

vezetok kepzese web 20181126 4

A főpásztor az intenzívebb, tudatosabb, direktebb figyelemmel történő, krisztusi emberképet középpontba állító identitásformálásra bíztatta a vezetőket. „A körülmények biztosítása nem elegendő az identitásformáláshoz, tudatos szándék és cselekvés is szükségeltetik.” –emelte ki. A tréning jellegű vezetőképző pedig e célt kívánja szolgálni.

Batki Ottó, a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatója a képzés kapcsán a találkozás fontosságát emelte ki: „Egy ilyen nap nekem azért is élmény, mert a vezetőkkel tudunk találkozni. A szünetekben meg tudjuk beszélni a napi problémákat. Ez nekem már egy plusz. A püspök atyával való találkozás is sokat jelentett. A tréning pedig megerősített abban, hogy tudatosan kell figyelnünk a változásokra, amelyek életünk részét képezik.”

Novothné Bán Erzsébet, a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskola vezetője így értékelte a napot: „Nagyon hasznos volt. Nagyon kell néha, hogy megálljunk és a saját tevékenységünkre, munkánkra is figyeljünk egy kicsit más szemmel. Nem direktben, de sok gondolatot ébresztett, illetve ötletet adott, hiszen az ember fejében mindig ott forognak a problémák, hogy mit kellene megoldani, vagy mire kellene egy megoldást keresni, amihez számos ötletet adott a tegnapi tréning, ahogy a kollégákkal való beszélgetés is. Egy picit feltöltődtem, egy picit más szemmel is tudok nézni a munkámra, feladataimra.”

Fotó: Loósz Róbert

Szentmise közvetítések banner v2

 

2022 október
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Közelgő események

Katolikus Kulturális Hetek:
-
2022. 10. 04. - 2022. 10. 31.
Boldogasszony Imaszövetség találkozója:
Pécs -
2022. 10. 25. -
Szent Mór püspök, az egyházmegye társvédőszentje - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 10. 25. -
Mindenszentek - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 11. 01. -

LD honlap logó Telefon

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség