A Pécsi Egyházmegye is hívja a gyermekeket, pedagógusokat és szülőket, hogy októberben csatlakozzanak a világméretű imalánchoz és közösségben imádkozzák a rózsafüzért.

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezés Venezuelából indult 15 évvel ezelőtt és mára hagyománnyá vált szerte a világon. Az imalánc kiinduló gondolata Szent Piót idézi:

„ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Az imalánccal az Anyaszentegyház arra törekszik, hogy a gyermekek világszerte együtt kérjék Égi Édesanyánk közbenjárását a járvány sújtotta világért.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet is hívja a gyermekeket – kérve a tanítókat, hitoktatókat, nevelőket, szülőket, nagyszülőket is, hogy csatlakozzanak a szervezéshez –, hogy mint az előző években, kapcsolódjanak be idén is a közös rózsafüzér imádságba, lélekben egyesülve gyermekek csoportjainak ezreivel szerte a világon.

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő közoktatási intézmények a következő helyszíneken és időpontokban hirdetnek közös imádságot a járványhelyzet miatt elrendelt szabályok betartása mellett. Mivel idén az imanap vasárnapra esik, az iskolák az ezt következő napon, október 19-én, hétfőn tartják meg a közös imádságot a gyerekekkel.

A Szent Márton Óvodában a középsősök és nagycsoportosok, vagyis 42 fő fog együtt imaláncot alkotni a Szűzanya szobor előtt. A Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvodában minden csoport a pedagógusokkal közösen csatlakozik a kezdeményezéshez. A Komlói Kodály Zoltán Ének-Zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei közel 30 fős csoportokban imádkoznak majd a Komlói Szent Borbála-templomban. A Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai az iskolarádión keresztül kapcsolódnak be, míg a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Ferenc Tagóvodájának gyermekei a templomból. A Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda a hittanóra keretei között hirdet imanapot, emellett a Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tagóvodája a reggeli imádság keretei között. A Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Paks-Kalkuttai Szent Teréz Katolikus Óvoda nebulói közül ugyancsak mindenki társul az imalánchoz. A Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium diákjai az iskola kápolnájából kapcsolódnak az imalánchoz, ennek során minden osztály képviselve lesz. A Szent Mór Iskolaközpont Szent Mór Katolikus Tagóvodájának csoportjai a pedagógusokkal közösen fognak imádkozni. A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei rózsafüzér készítéssel is csatlakoznak, míg a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola Néri Szent Fülöp Tagóvodája énekléssel színesíti az imanapot. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai az udvaron fognak imaláncot alkotni. A Szent József Katolikus Általános Iskola, Katolische Grundschule és Szent Rita Katolikus Óvoda a reggeli imádság által kapcsolódnak a kezdeményezéshez. A Szent Rita Katolikus Óvoda gyermekei szintén az udvaron imádkoznak majd. A Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda valamint a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium Szent Balázs Tagóvodája kiscsoportokban csatlakozik. A Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai pedig 14 fős csoportokban, a hittanórák keretei között imádkoznak október 19-én.

A Szükséget Szenvedő Egyház (ACN International) nemzetközi segélyszervezet kísérőlevelet írt az eseményhez, ami ITT olvasható.

A gyerekeknek szóló levél ITT érhető el.

A letölthető imádság ITT található.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 április
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó :
Paks -
2024. 04. 26. - 2024. 04. 26.
HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 04. 28. - 2024. 04. 28.
Férfitalálkozó :
Tamási -
2024. 05. 03. - 2024. 05. 03.
Egyházmegyei szabadegyetem 2024/3:
-
2024. 05. 08. - 2024. 05. 08.
Hittanolimpia a Magtárban:
-
2024. 05. 09. - 2024. 05. 09.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség