PEM Ferfitalalkozo banner

A férfi lét és a családi élet kihívásai gyakran jelentős nehézségeket támaszthatnak, melyekről keveset beszélünk. A Szent József év kapcsán különösen is figyelmet kívánunk fordítani férfiak, apák kulcsfontosságú szerepére a családok vallási életében és egészséges légkörének megteremtésében.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, egyben kérjük, hogy vallási beállítottságtól függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhet a téma.

 

Kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében feltétlenül jelentkezzenek az alkalmakra:

 

Következő helyszín: Szigetvár, Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola (2022. május 19. /csütörtök/, 18:00) - Férfi jellem

 

1. alkalom - téma: Férfi mivolt

Pécs (október 8.)   |   Mohács (október 15.)   |   Szekszárd (október 29.) 

Paks (november 5.)   |   Tamási (november 12.)   |   Dombóvár (november 19.)

Szigetvár (november 26.)

 

2. alkalom - téma: Férfi munka  |  Jelentkezési link

Pécs (december 2.)   |   Pécs (december 3.)   |   Mohács (december 10.)

Szekszárd (december 17.)   |   Paks (január 7.)   |   Tamási (január 14.)

Dombóvár (január 28.)   |   Szigetvár (február 4.)

 

3. alkalom - téma: Férfi sors  |  Jelentkezési link

Pécs (február 10.)   |   Pécs (február 11.)   |   Mohács (február 18.)

Szekszárd (február 25.)   |   Paks (március 4.)   |   Tamási (március 11.)

Dombóvár (március 18.)   |   Szigetvár (március 25.)

 

4. alkalom - téma: Férfi jellem  |  Jelentkezési link

Pécs (március 31.)   |   Pécs (április 1.)   |   Mohács (április 8.)

Szekszárd (április 22.)   |   Paks (április 29.)   |   Tamási (május 6.)

Dombóvár (május 12. /csütörtök/)   |   Szigetvár (május 19. /csütörtök/)

 

A helyszínen regisztrációt tartunk, mely a plébániai szolgálatot ellátó munkatársinknak kötelező, a többieknek fakultatív. Kérjük, hogy az előadás előtt időben érkezzenek a regisztrációra. A regisztráció nem feltétele a részvételnek.

 

Letölthető információ az egyes helyszínekkel, időpontokkal kapcsolatban: Letöltési link

 

A Pécsi Egyházmegye főpásztora által 2021 őszén útnak indított, a fiúkat, férfiakat, édesapákat és nagypapákat megszólító, hét helyszínhez kötődő férfitalálkozók záró sorozatának március 31-én és április 1-jén, a Magtár Látogatóközpontban megtartott pécsi alkalmain a férfi jellem kialakulásának hátterét vizsgálták az előadók: Felföldi László megyéspüspök, Dr. Kajtár Edvárd egyetemi tanár és Nagy Péter, az egyházmegye közoktatási munkatársa.

A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal is két időpontot hirdettek meg a baranyai megyeszékhelyen: 2022. március 31-én és április 1-jén, este 18 órai kezdettel Felföldi László megyéspüspök, valamint Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és Várda Ferenc teológus, kórházi lelkigondozó várják férfitalálkozóra az érdeklődőket a Magtár Látogatóközpontban, ahol ezúttal a férfi jellem témakörét járják körbe az előadók keresztény hitünk értékei mentén.

Családpasztorációs papi találkozót tartottak Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben március 18-án, ahol Görföl Tibor teológus a Pécsi Egyházmegyében indult programsorozatot, a férfitalálkozók koncepcióját mutatta be. Az előadásról a Magyar Kurír tudósított.

A Pécsi Egyházmegye Férfitalálkozók címmel 2021 őszén életre hívott rendezvénysorozata a férfisors témakörében folytatódott 2022. február 10-én és 11-én Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban. A találkozókon a férfi sorsának külső és belső irányító tényezőiről osztotta meg gondolatait Felföldi László megyéspüspök, Szép Attila püspöki helynök és dr. Heidl György egyetemi tanár.

A Pécsi Egyházmegye Férfitalálkozók címmel 2021 őszén életre hívott rendezvénysorozata 2022. január 7-én immár második alkalommal látogatott Paksra, ahol ezúttal a férfiidentitás szerepéről és annak családban való megéléséről osztotta meg gondolatait Felföldi László megyéspüspök és Varga Szabolcs történész, egyetemi tanár. Az előadás hallgatóságában több generáció, apák, fiaik és nagyapák egyaránt képviseltették magukat.

Az egyházmegyei Férfitalálkozó férfimunka témakörében december 3-án, a pécsi Magtár Látogatóközpontban megtartott alkalmának előadói ismét olyan aktuális kérdéseket feszegettek, mint a férfi identitásának szerepe és annak családban való megélése.

Az első dombóvári férfitalálkozón, 2021. november 19-én, a Művelődési Ház előadótermébe a pótszékeket is be kellett vinni, hogy minden résztvevő helyet foglalhasson.

"A férfi élet titka az, hogyan állunk ezen a földön" - fejtette ki Felföldi László pécsi megyéspüspök Pakson, a 2021. november 5-én megrendezett férfitalálkozón. A férfiak feladata, hogy békét vigyenek családjuk életébe.

Szekszárdon 2021. október 29-én már a 18 órás kezdés előtt megtelt érdeklődőkkel Közép-Európa legnagyobb egyhajós templomának két padtömbje. Az eredetileg a belvárosi plébánia közösségi házába tervezett eseményt a várakozáson felüli létszám miatt helyezték át a közeli templomba.

Ismét nagy érdeklődés kísérte a második helyszínen megrendezett Férfitalálkozót, és közel 120 érdeklődő fogadta el püspök úr meghívását a programsorozat első mohácsi rendezvényére.

Püspök atya meghívására minden előzetes tervezést felülmúló érdeklődést tapasztalhattak az első Férfitalálkozó résztvevői. 2021. október 8-án a Magtár Látogatóközpont minden tere megtelt a pécsi és a környező plébániákról érkező 285 érdeklődővel.

A férfi lét és a családi élet kihívásai sokszor jelentős nehézségeket támaszthatnak, melyekről keveset beszélünk. A Szent József év kapcsán különösen is figyelmet kívánunk fordítani férfiak, apák kulcsfontosságú szerepére a családok vallási életében és egészséges légkörének megteremtésében.

A férfi lét és a családi élet kihívásai sokszor jelentős nehézségeket támaszthatnak, melyekről keveset beszélünk. A Szent József év kapcsán különösen is figyelmet kívánunk fordítani férfiak, apák kulcsfontosságú szerepére a családok vallási életében és egészséges légkörének megteremtésében.