katekezis puspoki web 20160922 23A húsvét utáni időszak kettős és bizonytalan – ahogy a tanítványok idejében is, úgy napjainkban is. A természetesen megjelenő gyász mellett hogyan viselkedhettek a tanítványok? Valószínűleg megvizsgálták a feltámadás eseményét, bizonyosságként azonban még nem kezelhették. De a húsvéti időszak megerősítette őket, és pünkösdkor már tanúságot tettek Jézus és a feltámadás mellett.

A mi gondolataink is kavaroghatnak a húsvéti időszakban. A Szentlélek célja, hogy ebben az időszakban szembenézzünk önmagunkkal, kérdéseinkkel, örömeinkkel. Egyben tanúi is legyünk a történéseknek, követve az apostolok példáját.

A feltámadással való találkozás nem életidegen esemény, hanem az élet lényegét szolgálja és egyben küldetést is jelent, amelynek célja, hogy az emberek közti kapcsolat kialakulhasson Jézus szeretetében. A misszió megkívánja a közösségi szerepvállalást, amelyben küldöttnek lenni képviseletet, felelősséget, bizalmat és biztonságot jelent.

A húsvéti időszakban azt kell megérteni és magunkkal vinni, hogy a feltámadás nem rendkívüli dolog, hanem magában hordozza a találkozás örömét.

 

HANGANYAG

A hanganyagokat készítette: Visontai László
Fotó: Loósz Róbert