A Szent Család ünnepe a karácsony egyik kiemelt eseménye. December 30-án ez alkalomból püspöki szentmisét mutatott be Udvardy György főpásztor a székesegyházban. A szertartás végén a megyéspüspök megáldotta a családokat, és kiemelte, hogy idén karácsonykor a székesegyház új betleheme az egyik legnagyobb ajándék, amit az egyházmegye családjai kaptak.

csaladok megaldasa web 46 BK

A karácsonyhoz szorosan kapcsolódó Szent Család ünnepén a cél idén is az volt, hogy megerősítsék a szülőkben és házastársakban, hogy fontos értéket képviselnek a társadalomban és az egyházban is. A szentmisén megjelent párok házasságukra és gyermekeikre kérték az áldást, hogy megerősödjenek elköteleződésükben.

Udvardy György főpásztor elmondta, a katolikus egyház hagyományosan ünnepli a családokat.

A megyéspüspök hozzátette: „A szent család ünnepe karácsonyhoz kötődik, mert Jézus megtestesülése egy emberi közösséget isteni méltóságra emel, ez pedig a család. Az ő tanítása segít bennünket, hogy a családról jól és helyesen gondolkodjunk. A család nem más, mint egy Istentől akart, teremtő és szeretetre épülő közösség. Olyan közösség, ahol a szövetség Isten és ember között kézzelfoghatóan megjelenik. A családban Isten szeretete valósul meg, így az emberi szeretet is isteni dimenziót kap. Ferenc pápa új apostoli buzdítása egyértelművé teszi a családnak semmi máshoz sem hasonlítható és el nem múló jelentőségét."

A főpásztor kiemelte, hogy idén karácsonykor a székesegyház új betleheme az egyik legnagyobb ajándék, amit az egyházmegye családjai kaptak. A családünnep szertartása agapéval zárult.

Fotó: Loósz Róbert

További képek az eseményről itt.

2024 május
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó

Szentmise közvetítések banner v2