Március 20-án, virágvasárnap délután 3 órától Máriagyűd is passiójáték helyszíne volt. A máriagyűdi passió idén megújult környezetben, öt helyszínen és közel hetven szereplővel valósult meg.

Jelenlegi formájában idén negyedszer rendezték meg Máriagyűdön a passió misztériumjátékát. Jézus kereszthalálának és feltámadásának történetét viszonylag szűk közösség jeleníti meg; a közösség célkitűzése szerint igyekszik az evangéliumhoz és a történetiséghez is hű maradni.

A János apostolt alakító Kovács István, a PTE Bölcsészettudományi Karának történelem szakos hallgatója a négy éve újraindult máriagyűdi passióban már a kezdetektől részt vesz.

A János apostolt alakító Kovács István, a PTE Bölcsészettudományi Karának történelem szakos hallgatója a négy éve újraindult máriagyűdi passióban már a kezdetektől részt vesz. Kovács István elmondta: „János apostol szerepével olyan ember bőrébe bújtam, aki nem mindig érti, mit mond, üzen számára Jézus, mégis végig hű marad a szeretett mesterhez. János annyira szereti Jézust, hogy a kereszt tövében is ott áll, és vigyáz Máriára. Ezt a magatartást gyakorlom most már negyedik éve. A szerepem egyik kulcspontja a katonákkal való viaskodás: ekkor én, a legkisebb vagyok a leghangosabb. Nagy kegyelem és élmény számomra, hogy évről évre részt vehetek a passióban. Ami pedig a szereposztást illeti, alapvetően úgy érzem magam, mint egy jól kiválogatott kirakósjáték megfelelő darabja."

Fotó: Szentgyörgyvári Tamás

Még több fotó a Máriagyűdi Bazilika G+ oldalán található.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 June
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség