A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az idei évben Angyalbatyu néven indította el a már jól ismert cipősdoboz akcióját.

Az Angyalbatyu programmal nehéz sorsú gyermekek karácsonyát szerették volna szebbé tenni a karitász-munkatársak. Már az ősszel elkezdődött a kampány, amelynek eredményeként széleskörű összefogás alakult ki a pécsi iskolákkal: 8 iskolában hirdették ki a tanulók között is az akciót. A felhívás nyitott fülekre és meleg szívekre talált, nem csak a kapcsolattartók, de a diákok is egy emberként mozdultak a jó ügy érdekében. Az akcióban részt vett a Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, a Kodály Zoltán Gimnázium, a Leőwey Klára Gimnázium, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, a Janus Pannonius Gimnázium, valamint a Szent Mór Iskolaközpont.

Az iskolákon kívül segített a gyűjtésben az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület a NOE Egyesülettel együtt, a Pécsi Egyházmegye szervezésében a Pécsi Advent rendezvénysorozat fellépői, a Püspöki Magtár Látogatóközpont és a Pécsi Egyházmegye dolgozói, valamint rengeteg angyalbatyu érkezett egyenesen a Karitászhoz is.
Részt vettek az akcióban az egyházmegye területén működő plébániai karitász-csoportok is, közülük sokan gyűjtötték, készítették, majd osztották is az angyalbatyukat a saját környezetükben nevelkedő rászoruló gyermekeknek.
Az összegyűlt ajándékokat Pécsett 3 szervezet, a Kerek Világ Alapítvány, a Néri Szent Fülöp Óvoda, valamint a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola tanulói kapták. A Kerek Világ Alapítvány Nappali Intézményében a fogyatékkal élő felnőttek varázslatos karácsonyi előadással köszönték meg a karácsonyi csomagokat.

IMG 0369

A Néri Szent Fülöp Katolikus Óvodának átadott ajándékcsomagokat az óvodások december 20-án a karácsonyi ünnepségükön kapták meg, míg a Néri Szent Fülöp Általános Iskolában december 21-én a Janus Pannonius Gimnázium tanulói adták át az ajándékokat zenés műsoruk keretében.

Számos csomag jutott azoknak a plébániai Karitász-csoportoknak is, amelyek kisebb településeken működnek, és a gyűjtésükből kevesebb ajándék gyűlt össze. A 3 szervezeten kívül feliratkozó családok rászoruló gyermekei is kaptak karácsonyi ajándékot.

Szentmise közvetítések banner v2

 

2022 May
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Közelgő események

Férfitalálkozó - Férfi jellem:
Szigetvár, Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola -
2022. 05. 19. -
Pünkösd - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 06. 05. -
Gyalogos zarándoklat a papi hivatásokért:
Mecseknádasd - Pécs -
2022. 06. 17. -

LD honlap logó Telefon

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség