Dr. Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó főpásztori felelősségétől indíttatva 2017. Húsvétvasárnapjával megalakította a Boldogasszony Imaszövetséget, melynek elsődleges célja a Pécsi Egyházmegye evangéliumi küldetésének támogatása, hogy a Gyűdi Boldogságos Szűz Mária közbenjárásával megerősítve egyre többen hordozzák közös ügyeinket imádságaikban.

A főpásztor minden hónap első szombatján a Boldogasszony Imaszövetség tagjaiért imádkozik és mutat be szentmisét. Érsek atya ez alkalommal videóüzenetet küld az imaszövetség tagjainak és az érdeklődőinek.

 

 

Az alábbiakban Udvardy György érsek atya üzenetét olvashatják.

Keresztény életünk nagy ajándéka, hogy Jézus Krisztusban, az Isten Fiában megismerhetjük az igaz Istent, akit Atyaként tisztelhetünk, Atyának szólíthatjuk. Bátorságunk van ehhez, hiszen Jézus nekünk adja az Ő lelkét, akiben legteljesebb mértékben gyermeki lelkülettel Atyának nevezzük az Istent. Ez imádságunk alapja. Ezért fordulhatunk kéréseinkkel, jövőre irányuló elgondolásainkkal, hálánkkal, dicsőítésünkkel az Istenhez, mert az Atyát imádjuk és dicsőítjük benne.

Ugyanakkor Jézus bátorít is bennünket, hogy ti, akik ismeritek az Atyát; bennetek van az Ő Lelke, kérjetek bátran. Ezért fordulunk egyéni imaéletünkben, közösségi imádságunkban bátor bizalommal az Atyához, akkor is, amikor a Mi Atyánk imádságot mondjuk és akkor is, amikor az egyházmegyének olyan szükségleteit, igényét, kérését fogalmazzuk meg, amely mindannyiunk javát és üdvösségét szolgálja. Ennek érdekében hoztam létre néhány évvel ezelőtt a Boldogasszony Imaszövetséget.

Hála Istennek, már sokan jelentkeztek ebbe a szövetségbe: világi hívek, az egyházmegye papjai, katekétái, pedagógusai és fiataljai részéről is. Fontosnak gondolom, hogy az imádságot, ami a legbensőbb és legszemélyesebb kapcsolatunk az Istennel, merjük a közösség javára is ajándékozni és vállaljunk olyan imaszolgálatot, amivel az egyház javaiért imádkozunk: a családokért, a papságért, hivatásokért, szegényekért, betegekért, katolikus oktatási intézményeinkért, a társadalom igazságosságának előmozdításáért. Ezt tudjuk tenni az Egyházért, ezt tudjuk tenni a világért.

Sokszor úgy tekintünk az imára, mint egy végső megoldásra. Ha már nem tudunk tenni mást, akkor imádkozunk. Mi az imaszövetségben nem így vagyunk jelen. Mi azért imádkozunk, mert létünkhöz hozzátartozik az imádságnak a szolgálata.

Bátorítok tehát mindenkit, aki már régóta tagja ennek a szövetségnek, vagy aki most szeretne formálisan is jelentkezni a szövetség tagjai sorába, tegye ezt bátran. Egészen biztos, hogy amikor nehezen megy az imádságunk, akkor elibénk állnak azok a kérések, azok a szándékok, amelyek segítenek a közösséget élni, segítenek a közösséget megújítani. Ekkor mindig könnyebben megy az imádságunk.

Bátorítok mindenkit, hogy újítsa meg az elköteleződését, és ha most szeretné megtenni, akkor tegye bátran. Imádkozzunk Jézus lelkületével ahhoz az Istenhez, aki Atyánk, mi pedig egymásnak a testvérei vagyunk.

Jelentkezésért vagy tagság megújításáért kérjük, látogasson el az imaszovetseg.pecsiegyhazmegye.hu oldalra.

Az imaszövetség tagja lehet bármely krisztushívő, aki egyéves időtartamra (a következő húsvétig) vállalja a következőket:

- naponta imádkozik az egyházmegyéért és a főpásztor, valamint a tagok szándékára
- hetente legalább negyedórányi szentségimádást vagy szentírásolvasást végez
- havonta legalább egy alkalommal önkéntes lemondást vagy böjtöt vállal
- lehetősége szerint részt vesz az egyházmegye egyik gyalogos zarándoklatán (Máriagyűd, Báta), vagy az ekkor bemutatott ünnepi szentmisén
- keresi a rendszeres szolgálat lehetőségét saját plébániáján

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 May
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Közelgő események

HOLY MASS - Angol nyelvű szentmise a székesegyházban:
-
2024. 05. 26. - 2024. 05. 26.
Úrnapi szentmise és körmenet Pécs belvárosában:
-
2024. 06. 02. - 2024. 06. 02.
Egyházmegyei szavalóverseny döntője:
-
2024. 06. 07. - 2024. 06. 07.
PAPSZENTELÉS a pécsi székesegyházban:
-
2024. 06. 22. - 2024. 06. 22.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség