Szeptember 27-én az esti szentmise után katekézist tartott Udvardy György pécsi megyéspüspök a Dóm Kőtárban.

A nyári szünet után szeptemberben újraindult a püspöki katekézis, amelynek keretében hagyományosan minden hónap utolsó csütörtökén a 18.00 órakor kezdődő szentmise után hallgathatják meg a hívek a főpásztor tanítását. A szemeszter első találkozóján, szeptember 27-én Udvardy György arra hívta a résztvevőket, hogy gondolják végig, melyik a kedvenc szentírási részletük; melyik az a rész a Bibliában, amelynek értelmezése nehézséget jelent számukra, illetve, hogy milyen kérdések fogalmazódnak meg bennük a Szentírással kapcsolatban. A felvetés egyben a félév tematikáját is kijelölte, ugyanis minden hónapban egy-egy olyan szentírási szakaszról fog szólni a katekézis, amelyet valamelyik résztvevő javasolt.

Az első alkalom témája a megyéspüspök szívéhez közelálló szentírási rész, A filippieknek írt levél Krisztus-himnusza volt (Fil 2,6-11), amely, mint mondta, „Olyan Krisztus-képet tár elénk példaként, amelyből egyrészt megértjük Jézus magatartását, másrészt leírja, hogy milyen a keresztény ember”.

A Pécsi Egyházmegye honlapján a püspöki katekézis menüpontnál a beérkezett javaslatok összesítése után olvasható lesz majd, hogy melyik hónapban melyik szentírási szakaszról fog szólni a katekézis, így a résztvevők előre felkészülhetnek.

Az októberi püspöki katekézis rendhagyó módon nem a hónap utolsó csütörtökén, hanem egy héttel előbb, október 18-án lesz. A hónap utolsó csütörtökén, október 25-én a Pécsi Egyházmegye társvédőszentjére, Szent Mórra emlékezik a Székesegyházban 18.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisén.

Hanganyag (mp3)

A hanganyagot készítette: Visontai László

LD honlap logó