Szekszárdon és Bonyhádon is indult Alpha-kurzus idén ősszel. Az interaktív programsorozat kötöttségek nélkül tárja fel a keresztény hit alapjait.

Bonyhádon 2016-ban még a szervezők is kezdőként, a résztvevőkkel együtt fedezték fel az Alpha világát. Ekkor mindössze egy kis, kilenc főből álló csoporttal indult el az Alpha. 2017-ben már gondosan megtervezett kampánnyal kezdtek a szervezésbe, kivonultak például a piactérre és a város egyik általános iskolájához, hogy jelentkezőket toborozzanak. A kezdeti létszám a második évre megduplázódott, így a tavalyi évben már kettő, kilenc-kilenc főből álló csoporttal vágtak bele az Alphába Bonyhádon.

alpha bonyhad 04Idén még több tapasztalattal és segítővel kezdődött meg a szervezés Bonyhádon. „Ebben az évben is fontosnak tartottuk, hogy minél több csatornán népszerűsítsük az Alphát, hogy egyre szélesebb körben eljuttassuk az emberekhez ezt a lehetőséget. A fiatalokat a közösségi média kampányunk segítségével próbáltuk meg elérni, amelynek az Alpha Bonyhád nevet adtuk. Ebben az időszakban a bonyhádi plébánia sok Facebook-posztja szólt az Alpháról. Emellett természetesen a honlapunkra is felkerültek a fontos információk a jelentkezéssel kapcsolatban.” – mondta el Wigand István bonyhádi plébános.

A szervezők az idősebbeket is szerették volna megszólítani, ezért két hétköznap, a legforgalmasabb napokon kitelepültek a piacra. Itt is sokakat sikerült megszólítani az előre elkészített szórólapokkal, apró ajándékokkal. A kampány véghajrájában pedig a templomba járó embereket kérték meg, hogy a megmaradt szórólapokból vigyenek magukkal néhányat, és osszák szét őket a szomszédjaik, ismerőseik körében.

„Külön öröm számunkra, hogy idén több olyan segítőnk van, akik a tavalyi évben még résztvevők voltak. Azért szeretjük az Alphát, mert ez egy nagyon jó eszköze az evangelizációnak. Ezt mutatja az is, hogy a tavalyi és tavalyelőtti Alpha résztvevőinek nagy része csatlakozott a plébánián működő közösségek valamelyikéhez.”- zárta gondolatait Wigand István.

Petkó Tamás plébános vezetésével Szekszárdon is összeállt egy csapat, hogy a városban idén már másodszor Alpha-kurzust hirdessen és szervezzen keresők számára. A szervezők a tavalyi, első év tapasztalatai után nagyobb rálátással, kisebb szervezési módosításokkal, de hasonló lelkesedéssel várták a résztvevőket október 4-én a kezdő alkalomra. A vacsora közben zajló bemutatkozó körben kiderült, hogy a résztvevők indíttatásai mennyire különbözőek. „Az Alpha-kurzus célja nem egy kompakt tananyag átadása és a végén lezárása, hanem éppen az érdeklődés felkeltése, segítségnyújtás az első lépések megtételében.” – fogalmazott Kisdi Nóra szervező, majd hozzátette: „A szervezők közül többen is megfogalmazták, hogy legalább annyira épülni és meríteni jöttek, mint segíteni.”

 

Az Alpha-kurzus a világ egyik legsikeresebb missziós módszere. Az elmúlt évtizedekben mintegy húszmillió ember végezte el világszerte. Egy londoni anglikán egyházközségben fejlesztette ki Nicky Gumbel plébános, azzal a céllal, hogy a templomba nem járó, hitbeli ismeretekkel nem rendelkező emberek számára megteremtse a Jézus Krisztussal való találkozás egy egészen új lehetőségét. A módszer neve azért Alpha – ami a görög ábécé első betűje –, mert a kurzus egészen az alapoktól indul, nem kell hozzá beavatottnak lenni. A 12-14 héten át tartó kurzus résztvevői hetente egyszer találkoznak. Minden alkalom egy közös vacsorával indul, amelyet előadás, majd kiscsoportos megbeszélés követ.

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó Telefon
2021 május
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Közelgő események

ELMARAD - Sérültek búcsúja:
Máriagyűd -
2021. 05. 14. - 2021. 05. 14.
ELMARAD - Pedagógusnap:
Pécs -
2021. 05. 15. -
Intézményvezetői értekezlet:
Magtár Látogatóközpont nagyterme -
2021. 05. 17. -
ELMARAD - Szabadegyetem:
Magtár Látogatóközpont -
2021. 05. 19. -
Lectio Divina Eucharistica:
Dóm Kőtár -
2021. 05. 20. - 2021. 05. 20.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

pem nek

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség