Nem mindennapi sporteszközzel gazdagodott a Szent Mór Iskolaközpont, amely ráadásul magyar találmány. Az ünnepélyes átadásra az iskola új tornacsarnokában került sor, ahol a Máltai SE focistáinak rövid ismertetője után a gyerekek azonnal ki is próbálták az új tornaszert.

Az eseményen Csonka Pál a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának vezetője a két intézmény közötti jó kapcsolatot elevenítette fel, ugyanis sok máltai programnak biztosít teret az iskolaközpont, de emellett közös programokat is szerveznek. „Amikor hírét vettük, hogy ez a szép új tornacsarnok átadásra kerül, akkor ez volt az apropója, hogy ezt a birtokunkban levő sporteszközt ide adományozzuk. Azt gondolom, hogy a legjobb helyre került, mert itt igazán sokan hozzá tudnak férni, különböző korosztály örömére lehet. Nekünk nagyon fontos, hogy az ifjúsággal is törődjünk, hiszen ők a jövő. Az ifjúsággal való foglalkozás befektetés a jövőbe - ez nem az én találmányom. A máltának vannak országos zenepedagógiai programjai illetve sportegyesülete, ahol a futsall és a Teqball is kiemelten szerepel a lehetőségek között.” – tudtuk meg a regionális vezetőtől, aki az új tornacsarnok átadásának napján kereste meg az igazgatónőt a felajánlással.

„Az iskola diákjai számára ez mindenképpen örömteli. Itt van az az új sportcsarnok, amely 25 év után a Szent Mór diákjai számára felépült. Minden sportolási lehetőséget - a bevált, jól ismert labdajátékok körében- nyújt. A kosárlabda, a kézilabda, a röplabda, a futball, de a kültéri sportelemek, a ping-pong asztal és erőnléti elemek mind-mind a gyerekek sportolását szolgálják. Ezt színesíti az a Teqball-asztal, amit a gyerekek ma használni tudnak az intézményben. Azt gondolom, hogy nagyon népszerű lesz, mert egy-egy új sportolási lehetőség mindig felkelti a gyerekek érdeklődését és aktívabb sportolásra ösztönzi őket.” – mondta Nagy Andrea igazgató, aki örömmel fogadta az ajándékot.

Kiss Dávid, a Máltai Sportegyesület ügyvezetője a Teqball előnyeit vázolta fel, miközben a Máltai SE focistái bemutatták a játékot. „A Teqball asztal egy nagyon jó kiegészítő sportág. A gyerekeknek egész kiskorban érdemes elkezdeni, mert olyan koordinációs készségeket mozgat meg, illetve fejleszt, amit egyébként a sima labdarúgás nem biztos, hogy megad. Nagyon jó térlátást ad nekik és amúgy délutánonként nagyon jó szabadidős foglalkozást jelenthet nekik.”

A Teqball-asztal magyar találmány, melyet hivatalosan 2016-ban Ronaldinho mutatott be Budapesten. Ezt az információt az iskola kilencedikes diákja, Jankovics Kartal is tudta, aki az átadó ünnepségen az elsők között próbálta ki. Neki nagyon tetszik ez a játék. Örömének adott hangot és kíváncsisággal várja, hogy Teqballt játszhasson a testnevelés órákon.

Fotó: bama.hu

Szentmise közvetítések banner v2

 

2020 május
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közelgő események

ELMARAD - Pünkösd főbúcsú – a cigányok részvételével:
Máriagyűd
2020. 05. 30. - 2020. 05. 31.
ELMARAD - Pünkösd-ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház
2020. 05. 31. -
ELMARAD - Pünkösdhétfő – a horvátok részvételével:
Máriagyűd
2020. 06. 01. - 2020. 06. 01.
ELMARAD - Szentségimádás a KATIFI-vel:
Pécs - Belvárosi templom (Dzsámi)
2020. 06. 03. - 2020. 06. 03.
Szentségimádás és szentmise a hivatásokért:
Pécsi Székesegyház
2020. 06. 04. -

Szent Vér Báta

pem nek logo wide

pe napi evangeliumok

pe mariagyudi kegyhely

pe szechenyi