A korábbiaktól eltérő képzést szervezett a Pécsi Egyházmegye oktatási irodája az intézményvezetők számára. Kérdésfelvetésből több volt, konklúzióból egy.

Mi az összefüggés a marketingszemlélet és az egyházmegye oktatási intézményei között? Meglehet, amennyiben a hasunkra ütünk, a válasz: semmi. De nem ezt tesszük, hiszen – bármennyire meglepő – az értékesítés és az oktatás kapcsolata szorosabb, mint azt sokan gondolják. Többek között ennek a megállapításnak a taglalásával kezdődött a Pécsi Egyházmegye nevelési és oktatási intézményvezetőinek szervezett képzés. A Magtár Látogatóközpontban, október 22-én Vetró Róbert a "Tudatos értékesítés A megoldás!" vállalat vezetője, és kolléganője, Anderkovics Melinda marketinges szakember tartottak előadást. Már a témát prezentáló specialisták foglalkozása is sejteti, hogy a korábbi eseményektől eltérő kurzuson vettek részt idén ősszel az igazgató szerepet betöltő pedagógusok. Erről azonban akkor győződtek meg igazán a jelenlévők, amikor nekik szegezték a kérdést: Hogyan látja a mai nevelés helyzetét a versenyszféra?

A képzés, az első mondattól az utolsóig, a fentihez hasonló módon, nem épp megszokott, ám annál érdekesebb kérdéseket boncolgatott. Fókuszba került a manapság sokakat foglalkoztató felvetés, miszerint hogyan lehet felkelteni az emberek érdeklődését az egyházmegye oktatási intézményei iránt. Ennek kapcsán hangsúlyossá vált az értékmegtartó, hitelességre törekvő út fontossága és a közösségek támogatása. Az előadások új perspektívába helyezték a mindennapi munkavégzést, minek után párhuzamot vontak iskolák és értékesítő intézmények között. Ezt követően a prezentáló szakemberek praktikus tanácsokat adtak az intézményvezetők számára, hogy a jövőben nagyobb hatékonysággal tudják motiválni a pedagógusokat, a szülőket és a gyermekeket. „A példaadás lehetőségével élni kell. Minden oktató vezető is egyben, hiszen a szavaik hatással vannak a diákokra.” – hangzott el a nap folyamán, majd a kommunikáció minőségére és leginkább a mennyiségre is kitértek az előadók. Elmondásuk alapján szükség van a folyamatos kommunikációra, annak érdekében, hogy az intézmények megfogalmazhassák, miben mások és milyen igényeknek felelnek meg.

Az előadáson Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa is megosztotta gondolatait a részvevőkkel az erkölcsi neveléssel kapcsolatban, mely sok problémára megoldást jelent. Legvégül a vendégelőadók konkrét helyzetek elemzésével nyújtottak segítséget az intézményvezetőknek. Tehát a konklúzió: a marketing és az oktatás továbbra is két különálló szféra, de a speciális kommunikációs eszközökkel sokat tehetnek az intézmények az értékközvetítés érdekében.

2019 december
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Közelgő események

Agócsy László AMI Pécs adventi koncertje:
Dóm Kőtár
2019. 12. 09. -
Ciszterci Nevelési Központ adventi koncertje - zenés áhítat:
Dóm Kőtár
2019. 12. 10. -
Vadfüge filmklub:
Magtár Látogatóközpont
2019. 12. 10. -
Adventi Magtár Kvíz:
Püspöki Magtár Kávézó
2019. 12. 10. -
Adventi Magtár Kvíz:
Püspöki Magtár Kávézó
2019. 12. 10. -

Szent Vér Báta

pem nek logo wide

pe napi evangeliumok

pe mariagyudi kegyhely

pe szechenyi