Az idei tanévben is útjára indul az internetes böngészős hittanverseny a Pécsi Egyházmegyében. A verseny célja, hogy a diákok gyarapítsák a hittan foglalkozásokon szerzett tudásukat, megismerkedjenek a különböző keresztény alapdokumentumokkal, legfontosabb internetes oldalakkal, valamint szélesítsék egy-egy tantárgyhoz, területhez kapcsolódóan kulturális, művészeti, történelmi, földrajzi ismereteiket.

A megoldáshoz éppen ezért bármilyen segédeszköz igénybe vehető. A feladatok alapvetően  az internetes forrásokra támaszkodnak, de nyomtatott segédanyagokat is lehet használni. Felnőttek, szülők, hitoktatók is bátran nyújthatnak segítséget a források elérésében,  megfelelő használatában. 

Két korcsoportban várjuk a tanulók jelentkezését:  

általános iskola 5-6., valamint 7-8. osztályaiban. 

Internetes Hittanverseny plakát page 0001A verseny 4 fordulóból áll, a feladatlapok e-mailben kerülnek kiküldésre a versenyzőknek és  a hitoktatóknak, a megoldásokat szintén elektronikus úton kell visszaküldeni, a  feladatlapokon megjelölt elérhetőségre, a megadott határidőre. A feladatlapok  számítógéppel megoldhatók, minimális szövegszerkesztési ismeretet igényelnek, igény  szerint lehetőség van kinyomtatni és papíron megoldani a fordulókat (ezt kérjük minden ilyen  esetben jelezni). A következő fordulók feladatlapjait a versenyzők a beérkezési határidő  után, sikeresen beérkezett feladatlapot követően kapják majd meg elektronikusan.  Visszajelzés az elért pontszámokról a javítást követően várható. 

Ferenc pápa öt éve megjelent Laudato si’ enciklikájának tematikus évet szentelnek világszerte, így a 4 fordulós verseny témáját idén a teremtett világ szeretete, védelme, közös otthonunkról és embertársainkról való gondoskodás határozza majd meg. Nem feledkezünk el a 2021 szeptemberére áthelyezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról sem és közelebbről megismerkedünk az idén boldoggá avatott fiatal Carlo Acutis-szal. Biblikus, egyháztörténelmi, liturgikus  és pasztorális megközelítés is várható, változatos feladatok formájában.  

Mindegyik kategóriában a legtöbb pontszámot elérő versenyzők díjazásban részesülnek.

A jelentkezési lapot az alábbi linken lehet elérni:

https://docs.google.com/forms/d/1rSGkgIKiuE-0vsCGCWQCXjxC-jre0ZIS7ZqWbKonxTM/edit

A jelentkezést élő internetkapcsolat esetén lehet véghezvinni. Az űrlapon a hitoktató e-mail  címének megadása után kérjük a megfelelő adatokat megadni, majd a végén a Küld gomb  megnyomásával véglegesíteni a jelentkezést. Jelentkezőnként külön űrlapot kell kitölteni. A  megadott válaszok utólag is szerkeszthetők, javíthatók. 

Jelentkezési határidő: 2020. november 20.

Kérdéseket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket! 

Letölthető PDF

Szentmise közvetítések banner v2

 

2022 október
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Közelgő események

Katolikus Kulturális Hetek:
-
2022. 10. 04. - 2022. 10. 31.
Boldogasszony Imaszövetség találkozója:
Pécs -
2022. 10. 25. -
Szent Mór püspök, az egyházmegye társvédőszentje - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 10. 25. -
Mindenszentek - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 11. 01. -

LD honlap logó Telefon

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség