Az őszi máriagyűdi lelkigyakorlatok következő hétvégéjére orvosokat, gyógyszerészeket, egészségügyi szakdolgozókat várnak október 12. és 14. között.

mgyud lelkigyakorlatok ruprech judit 16 9 900
A Pécsi Egyházmegye négy őszi lelkigyakorlatának csoportjai azonos hivatás vagy azonos élethelyzet mentén szerveződnek. A szeptemberi, plébániai munkatársaknak, hitoktatóknak szervezett kétnapos lelkigyakorlat után októberben egészségügyi dolgozók jelentkezését várják a szervezők. A máriagyűdi Domus Mariae (Mária Háza) lelkigyakorlatos ház csendjében a Lectio Divina módszerével, vagyis a Szentírás egyes szakaszainak imádságos olvasásával ismerkedhetnek a résztvevők, hogy két napon keresztül Jézusra figyelve, a vele való személyes találkozáson keresztül megerősödjön keresztény identitásuk, küldetésük, illetve új lendületet kapjanak mindennapi munkájukhoz. Ebben segítenek az elmélkedések, imádságok, beszélgetések, valamint az ősi Mária-zarándokhely csendje és szép környezete.


A lelkigyakorlat, amelyet Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke vezet, október 12-én kezdődik. Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet október 5-ig kell eljuttatni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Részletek a mellékelt tájékoztatóban olvashatók, további információ pedig a Pasztorális Iroda fenti e-mail címén vagy a 06-72-513-011-es telefonszámon kérhető.

Fotó: Ruprecht Judit

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

pem nek

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség