„Légy azzá, ami vagy!" – korunk az apákért kiált címmel tartották a Keresztény Civil Szervezetek 13. Országos Fórumát. A konferencián előadást tartott Pécsi Rita, a Pécsi Bazilika Bárdos Lajos Kórusának karnagya és a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője is.

Pecsi Rita 02A keresztény civil szervezetek évente kétszer tartanak fórumot a Parlament felsőházi termében, ahol különböző témákat vitatnak meg. Május 26-án, csütörtökön volt a legutóbbi fórum, amelynek előadásai a Változó elvárások – férfiak apaszerepben mottóra épültek.

Pécsi Ritát Harrach Péter frakcióvezető, az MKDSZ elnöke kérte fel egy 20 perces előadás megtartására a témában. Pécsi Rita a közelmúltban indult Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője és a Pécsi Bazilika Bárdos Lajos Kórusának karnagya, aki pályafutása során az oktatás több szintjét megismerhette. A művészetpedagógiából doktorált pedagógus óvodát, iskolát alapított és vezetett, az egyetemen általános módszertant oktatott leendő tanároknak, édesapjával, Pécsi Gézával közösen pedig tankönyvet írt.

Pécsi Rita előadásában hangsúlyozta, hogy az apa szerepe pótolhatatlan a harmonikus személyiség kialakulásában, s hozzátette:

„Rendkívül fontos, hogy ez a közgondolkodásban is nagy hangsúllyal jelenjen meg. Ha elég fontosnak látjuk az apa jelenlétét, talán lesz erőnk a mai kor kihívásai között is megfelelni ennek a feladatnak."

Az előadás felvázolta a férfiszerep azon sajátosságait, amelyeket az apáknak képviselniük kell a gyermeknevelés során.

Fotó: pecsirita.hu

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó