Idén új székházba költözhet a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete és a Szövetség a Pécsi Családokért szervezet. Az új székház a Szabó József utcában lesz.

Az ingatlant már megvették, a felújítási munkálatok még hátravannak.

Egy nyertes pályázaton 50 millió forintos támogatást kapott a Családok Háza programra a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete. A projekt 2012 júliusában kezdődött. A közel kétéves program során több mint ezren vettek részt a különböző képzéseken, tanfolyamokon, csoportokban, táborokban és rendezvényeken. Megalakult a Szövetség a Pécsi Családokért csoport is, mely a családokért kíván tevékenykedni.

Tavaly több jótékonysági akcióban is részt vett az egyesület. Városunkban a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete készítette elő a Cipősdoboz jótékonysági programot, így az ajándékok egy részét a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont nagycsaládban élő tanulói vehették át.

A Szent Mór Katolikus Iskolaközpont, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete és a Pécs Egyházmegyei Katolikus Karitász is díszített fenyőfát a Hild-udvarban az Ökováros-Ökorégió Alapítvány felhívására. A karácsonyfákat rászoruló pécsi családok kapták. A nagycsaládos egyesület javaslatára két sokgyermekes család karácsonyfája alá kerülhetett minőségi gyerekjáték több mint százezer forint értékben.

Az egyesület elkészítette 2015-ös programtervezetét. Február 7-én, a házasság világnapján az egyhetes programsorozat nyitórendezvénye Pécsett lesz. A házasság hetében szellemi kalandtúrát, előadásokat, házaspárok közös estjét is tervezi az egyesület. A rendezvénysorozat zárásaként a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége családünnepet tartanak a parlamentben, amelyen a pécsiek is részt vesznek.

Új kihívások előtt a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos EgyesületeA tervek szerint májusban elkészül a Családok Háza, és akkorra tervezik a házszentelőt is. A kapu nyitva áll majd a szövetség minden tagja előtt.

Júniusban régiós találkozót szerveznek Szekszárdon, az ottani nagycsaládos egyesülettel közösen. Mivel a pécsi szervezet a NOE régióvezető központja, négy megye több mint 20 egyesületének munkáját segítik.

Szeptember 27-re családi játszódélutánt szerveznek a Köztársaság térre, majd decemberben adventi gyertyagyújtásra várják a nagycsaládokat.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének célja, hogy minél több fiatal házaspár megismerhesse munkájukat, s minél több nagycsaládos megtudja: van kire számítani.

2023 december
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó