A Szentatya szokásához híven romániai apostoli látogatása előtt videóüzenetben fordult a lakossághoz. Ebben az egységre, a gyökerek és a család megóvására, vértanúink közös értékeire emlékeztetett.

Kedves testvéreim Romániában!

Alig néhány nap múlva elutazom hozzátok. Ez a tudat boldoggá tesz, és szeretnélek már most szívből köszönteni benneteket. Romániába, ebbe a szép és vendégszerető országba zarándokként és testvérként érkezem, és köszönöm a meghívást és a teljes együttműködést az elnöknek és az állami hatóságoknak.

Már előre örülök a találkozásnak a pátriárkával és a román ortodox egyház állandó szinódusával, csakúgy, mint a katolikus lelkipásztorokkal és a hívekkel. A hit szálai, melyek összekötnek, az apostolokig nyúlnak vissza. Különösen az a kötelék, mely Pétert Andráshoz fűzte, aki a hagyomány szerint a hitet elvitte vidéketekre. Vér szerinti testvérek voltak, akik mindketten vérüket is ontották az Úrért.

Sok vértanú volt közöttetek a közelmúltban is, mint a hét görögkatolikus püspök, akiket örömmel fogok boldoggá avatni. Amiért ők szenvedtek, egészen életük feláldozása árán is, túlságosan értékes örökség, semhogy elfelejtsük. És ez egy közös örökség, mely arra szólít minket, hogy ne tartsunk távolságot a testvérrel szemben, aki osztozik benne.

Azért jövök hozzátok, hogy együtt haladjunk. Együtt haladni azt jelenti, hogy megtanuljuk megőrizni gyökereinket és a családot, gondoskodni gyermekeink és mellettünk élő testvérünk jövőjéről, meghaladni a félelmeket és a gyanakvást, hagyjuk ledőlni a korlátokat, amelyek másoktól elválasztanak.

Tudom, hogy sokan intenzíven dogoznak látogatásom előkészítésén, és ezt szívből köszönöm. Mindannyiótokat biztosítalak imáimról, és áldásomat küldöm rátok. És kérem, hogy imádkozzatok értem. A viszontlátásra!

Forrás: Vatican News 

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó