Ajándékozza meg magát vagy szeretteit a Pécsi Püspökségen.

Kínálatunkban megtalálhatóak helyszíneinkhez kötődő (Székesegyház, Dzsámi) emléktárgyak ugyanúgy mint a kegytárgyak, ékszerek, konferenciatermékek.

Termékeink fő motívumai a Pécsi Püspökség arculatával készült, valamint krisztogrammos alkotások.
A Pécsi Püspökség arculati mintája, a Pécsi Székesegyház Corpus Christi kápolnájának falmintája Gustav Bamberger, a bécsi akadémiai festészet egyik mestere által tervezett díszítőfestés. Jelképei közül a galamb a tisztaságra, az érintetlenségre, a romlatlanságra, a szelídségre, a békességre és hűségre utal. Az oroszlán keresztény értelmezésben a halál és bűn fölött diadalmaskodó Krisztus. Az alvó oroszlán szemlélődő, az éber pedig az tevékeny keresztény élet jelképe.
Krisztogram ábárzolás: A krisztogram a görög X (khi) és P (rhó) betűk kombinációja, Krisztus monogramja, mely a IV. században a kereszténység hivatalos szimbóluma volt. Két oldalán Krisztus mindenhatóságát jelképező görög A és Ω betűk áttört ábrázolása látható, mely a Jelenések könyve 21. fejezetének 6. versére utal: „Én vagyok az alfa és az ómega, a kezdet és a vég.”

Kegytárgyak széles választéka elérhető minden korosztály és nem részére, minden alkalomra, legyen szó keresztelőről, elsőáldozásról, bérmálásról vagy esküvőről.

A kegytárgyak nagy része kötődik szentjeinkhez, akikkel a Székesegyház vagy a Dzsámi freskóin, ablakain találkozhatunk, de megtalálható a sokak által ismert, s keresett Szent Kristóf is, az utazók védőszentje, kinek legismertebb ábrázolása, hogy vízben gázol, és egy gyermeket (Krisztust) visz a vállán.
Egyházi ünnepekhez (Húsvéthoz, Karácsonyhoz) kapcsolódóan alkalmi kínálattal rendelkezünk.

A egyházi zene legmegkapóbb és legjobban a templomokhoz köthető hangszere az orgona, így az orgona muzsika sem maradhat le a palettáról.
CD kínálatunkban megtalálható Kovács Szilárd orgonaművész, a Pécsi Székesegyház kántora és zeneigazgatója, által készített orgona cd, melyen a debreceni templom orgonáját szólaltatja meg. A hangfelvétel készítője az OSCAR-díjas Saul Fia című film hangmérnöke.
Emellett pedig a Sator Quartet, mint „mai szakrális zene” (Lovasi András szavaival élve) s a Palesztrina kórus (mint a Pécsi Székesegyház kórusa) is megtalálható.

De természetesen nem csak kegytárgyak, hanem különböző egyedi, kézműves szuvenírek, üzleti ajándékok, gasztro kellékek s gyermekek részére szóló ajándéktárgyak is vásárolhatóak.

Termékeinknél kifejezetten fontosnak tartjuk az egyediséget, a minőséget, így különböző kézművesek által készített ékszerek, ajándéktárgyak sorakoznak vitrineinkben. hiszen „Az egyedi ékszer egy láthatatlan kötés két ember között. Az egyik szívből készítette, a másik szívből viseli.”

Ilyenek például az arculatos kerámia ékszereink melyeket egy fiatal, helyi művésznő készít, látványos zománcozási effektek és különböző felületi struktúrák megjelenítésével.

Tűzzománc ékszerek és képek is részei a kínálatnak ugyanúgy, mint a pécsi művésztanár, Huszár Ferenc által készített aquarellek., melyek mindegyike különleges, egyedi hangulatát adja vissza Pécsnek.

Ajándéktárgyaink egy részét pedig a Fogd a Kezem Alapítványnak és a Presidium Egyesületnek köszönhetjük. A tárgyakat értelmi és mozgás sérült emberek készítik. Foglalkoztatásuk egyúttal terápia, amely önértékelésük növelésén túl megélhetésüket is szolgálja. A termékek megvásárlásával a készítőket is támogatjuk.

A kínálat részét képezik a Pécsi Püspökség Címeres borai, melyek a Villányi, a Pécsi, a Szekszárdi és a Tolnai borvidék legkiválóbb boraiból kerül ki nyertesként évről évre. Ennek oka, hogy napjainkban a Püspökség nem rendelkezik saját szőlővel, így nem történik borkészítés. Emellett idei újdonság a Pécsi Püspökség Címese Pálinkája, mely a Szász családi birtokról származó sárgabarack pálinka, a Brill Pálikaház főzete.

Üzleti vendégeink részére különböző konferencia termékek, noteszek, tollak pendriveok is megtalálhatóak.
A gyermekeket pedig Bonifác varázsolhatja el, aki a Székesegyházban lakó griff fióka.
Gasztro kínálatunk kapcsolódik a Magtár Kávézóhoz is, úgy mint a Kávézó logójával ellátott espresssos és capuccinos poharak, tányérok, de a borok és a pálinka kedvelői is megtalálják, a nekik szóló kínálatot.

2019 augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Közelgő események

Nagyboldogasszony-főbúcsú:
Máriagyűd
2019. 08. 18. -
Szent István király ünnepe – ünnepi szentmise:
Pécs, Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom (Széchenyi tér)
2019. 08. 20. -
Katekéták képzése Veni Sancte:
Magtár Látogatóközpont, Dóm Zarándokház, Pécsi Székesegyház
2019. 08. 21. - 2019. 08. 23.
Pedagógus képzés – óvodák:
Szent Mór Iskolaközpont
2019. 08. 23. - 2019. 08. 23.
A Pécsi Egyházmegye alapításának 1010. évfordulója– ünnepi szentmise, NEK kereszt fogadása :
Pécsi Székesegyház
2019. 08. 23. -

Szent Vér Báta

pp nek logo wide

pp napi evangeliumok

pp mariagyudi kegyhely

szechenyi