EFOP-4.1.5-16-2017-00037

Megújult a Szent József Iskolaközpont

Európai uniós forrásból újult meg a szekszárdi Szent József iskolaközpont. Megújultak az általános iskola termei és udvara, vadonatúj étterem épült, a fejlesztésnek köszönhetően modern eszközökkel folyhat az oktatás/nevelés. Az építési beruházás 2020 decemberében zárult.

A több mint 390 millió forint értékű uniós fejlesztés legnagyobb részét az építési munkák tették ki, amelyen belül építészeti, gépészeti, valamint erős- és gyengeáramú rendszerek felújítása történt meg az épületben és az udvaron. Az épület bővítése, korszerűsítése esetében az akadálymentesség szempontjai érvényesítésre kerültek.

Az épület egészében sor került a belső ajtók, burkolatok, a folyosók és tantermek burkolat cseréjére, a korlátok cseréjére, az épületben az elektromos vezetékek megújultak, a fűtőtestek komplett cseréje is megvalósult, továbbá a fűtési vezetékek cseréje is megtörtént. A pályázati forrásból a mellékhelyiségek és más vizes berendezések komplett cseréje is megtörtént. Az épületben megújult a WIFI és a számítógépes hálózat.

Az udvari részen a kerékpár tároló, a sportudvar, az alsósok játszóhelye és egy barátságos pihenő rész került kialakításra, valamint az új konyha-étkező ételbeszállításának gazdasági udvara is ezen felújításból valósulhatott meg. A régi udvar elégtelen vízelvezetése is megoldódhatott.
A bővítés keretében kialakításra került egy vadonatúj melegítő konyha és a gyermekek kényelmes étkeztetését szolgáló étterem, amelyben egyszerre 78 fő tud étkezni. Az éttermen belül továbbá vizesblokkok is kialakításra kerültek.

A projekt keretében beszerzésre kerültek a Szent József Iskolaközpont felújított tereinek berendezéséhez szükséges, valamint a pedagógiai programjában meghatározott foglalkozások megtartásához, a nevelő-oktató munkához szükséges, a tanulók és a pedagógusok által használatos beépített és kereskedelmi bútorok, taneszközök, konyhai eszközök, IKT eszközök, valamint a nevelés- oktatás tartalmi fejlesztéséhez és a mindennapos testneveléshez szükséges eszközök, berendezések.

Tekintettel arra, hogy az építési és felújítási munkálatok a teljes iskolaépületet érintették, a fejlesztés megvalósításának idejében az iskola egy-egy része nem volt alkalmas köznevelési feladatok ellátására. A beruházás okozta kényelmetlenségek ellenére a tanórak fennakadás nélkül folyhattak.

Kedvezményezett: Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye
Megvalósulási helyszín: Szent József Iskolaközpont, cím: 7100 Szekszárd, Garay tér 9.
A kivitelezés várhatóan 2020 decemberében ért véget. A projekt fizikai zárása: 2021. április. 30. Támogató: Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program

A projekt címe: A szekszárdi Szent József Iskolaközpont infrastrukturális fejlesztése A projektazonosító száma: EFOP-4.1.5-16-2017-00037
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A szerződött támogatás összege: 390, 3 millió forint

További információ kérhető:
Hajdu Zsófia pályázatokért felelős főmunkatárs, e-mail: hajdu@pecs.egyhazmegye.hu

A fejlesztéssel kapcsolatos hírek