Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Bernadett tagovódája

Tagintézmény címe: 7300 Komló, Templom tér 2.
OM:027208
Honlap: szentbernadettovoda.hu

Tagintézmény vezető: Schalpha Anett
Püspöki biztos: Dallos Tamás plébános

Központi telefonszám: 72/482-345
Központi e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Alaptevékenysége:

  • óvodai nevelés
  • többi gyermekkel együtt nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése
  • nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése

Óvoda 1

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Bernadett Tagóvodájának jogszabály szerinti alapfeladata:

Óvodai nevelés – a teljes óvodai életet magába foglaló tevékenységek az életkornak megfelelő csoportokban, keresztény szellemű nevelés a Katolikus Egyház hagyományai szerint. A nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése három óvodai csoportban. nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése három óvodai csoportban. 

A többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók óvodai nevelése és iskolai nevelése-oktatása.

Óvodánk Komló városának központjában helyezkedik el, így kiemelkedő infrastrukturális adottságokkal rendelkezik. Könnyen megközelíthető akár a városi, akár a környező településeken élő családok számára is. A 2017-2018 időszakban a fenntartónk által koordinált nagyszabású projekt keretében új építésű épülettel, udvarral és modern felszereltséggel gazdagodott óvodánk. E mellett elkötelezett óvónőink, dajkáink, pedagógiai asszisztensünk záloga a gyermekközpontú, otthonos légkört nyújtó óvodai nevelésnek.

Négy csoportba várjuk a bennünket felkereső családok kisgyermekeit, ebből három csoportban német nemzetiségi nevelést kínálunk (Pipacs, Tulipán, Nefelejcs), egyben pedig a tehetségfejlesztés (Napraforgó) a kiemelt feladatunk, ahol a gyermeki képességek kibontakoztatását és lehetőségeik kibővítését tűztük ki célul. Lehetőség van intézményünkben sószoba és tornaterem használatára is.

„Kincses Kultúróvoda” lévén fontos számunkra, hogy a természetes anyagokkal való foglalatosság mellett a népmesék, népdalok világa nyíljon meg a gyermekek számára, mindezt múzeumpedagógiai foglalkozásokkal fűszerezve.

A katolikus hitre nevelés áthatja a mindennapjainkat, nem annyira szavakkal történik, mint inkább az óvodapedagógusok, intézményi dolgozók életpéldáján, a hétköznapokban észrevehető Krisztus központú viselkedésén és gondolkodásán keresztül hatóan, egyre szélesítve azt a palettát, amelyben a hitre nevelés megjelenhet az óvodában.

Komló, 2019. október 15.
Schalpha Anett tagóvoda-vezető

2021.11.18.

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Szent Bernadett Tagóvodájában már a november 11-ét megelőző hét is a Szent Márton napra való készülődés jegyében telt: ludas, libás mondókáktól, daloktól, játékoktól volt hangos az óvoda.

2021.04.19.

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén online szervezett Pályaorientációs nappal segítette növendékeit a felelős döntésben. 

2021.04.08.

Korszerű eszközökkel, keresztényszemléletű pedagógiai módszerekkel és számos speciális szakkörrel várja a gyermekeket a megye kiemelkedő oktatási intézménye, a város legkorszerűbb iskolája.

2021.02.17.

A Pécsi Egyházmegye negyedik alkalommal részesített tanulmányi ösztöndíjban pályakezdő pedagógust. Az elismerést Felföldi László pécsi megyéspüspök adta át a Püspöki Palotában.

2020.12.21.

Nagy sikerrel zárult az első "kodályos" Lego betlehemépítő-verseny, amelyet a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda karácsonyváró programként hirdetett meg.

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely