Névadójára emlékezett augusztus 10-én a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Lőrinc Gondozóotthon. Lőrinc diakónus és vértanú a legnagyobb tisztelettel övezett szentek egyike, akinek liturgikus ünnepnapja alkalmából szentmisén, majd pedig szeretetvendégségen vettek részt az intézmény lakó és munkatársai.

Az ünnep alkalmából az otthon udvarán szabadtéri szentmisét mutatott be Mayer Mihály nyugalmazott püspök, koncelebrált Dr. Kvanduk Frigyes általános helynök. A liturgián részt vettek az otthon dolgozói, lakói, valamint hozzátartozók és a gondozóotthon társintézményeinek vezetői.

Szűcs Attila András, az otthon igazgatója köszöntőjében a Szentírás Prédikátor könyvének harmadik fejezetére utalva kiemelte, hogy az ünneplésnek, az örömnek, a nevetésnek fontos szerepe van életünkben. Az elmúlt évet az elkülönülés, az óvatosság, a találkozásoktól való tartózkodás határozta meg az otthon lakóinak életében. Lassan feloldották a látogatási tilalmat, újra indulhattak a közösségi programok az intézményben. Mindez felértékelte a személyes találkozások erejét.

Az ünnepségen az intézmény igazgatója örömét fejezte ki az otthonban 2019 óta végzett fejlesztésekért, mert ennek eredményeként volt lehetőség a korábbi férőhelyek számát a duplájára emelni. Ennek köszönhető, hogy mára mintegy 120 idős vagy épp beteg embertársunk talált otthonra az intézményben, melynek új épületrészében többnyire demens lakók részesülnek speciális ellátásban.

Az elmúlt évben teljesen megújult az otthon éttermi része és korszerű konyhatechnológiát alakítottak ki. Jelenleg folyamatban van egy játszótér kialakítása, melynek célja, hogy előmozdítsa az otthon lakóinak gyerekekkel együtt történő látogatását, vidámságot csempészve az idős lakók mindennapjaiba. 

 Fotó: Szent Lőrinc Gondozóotthon

 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

LD honlap logó