Október 15-én, Avilai Szent Teréz napján emlékezünk Brunszvik Terézre, az első magyarországi óvoda alapítójára is.

020 900

„Légy ott ahol vagy, minden érzékeddel együtt.” mondja Szent Teréz, a karmelita rend megújítója, aki az Istennel való lelki találkozás teljességének megtapasztalására tette fel életét. Az ő üzenete hordozza számunkra az imádságban rejlő teljes belső nyugalom megtalálását.

Brunszvik Teréz az első hazai kisdedóvó, vagy ahogy még akkor nevezték: angyalkert megalapítója. Intézményében az erkölcsépítésre, a jóra vezető képességek kibontakoztatására, az igazra, szépre való nevelésre törekedtek munkatársai. Elődeikre emlékezve szervezték meg a Szent Mór katolikus óvoda pedagógusai ebben az évben is a Teréz napi virágültetést.

A nagycsoportos óvodások munkájának köszönhetően megszépült az óvoda udvarának virágos kertje. A tavasszal kiültetett egynyári virágok helyére kerültek a szülők által felajánlott árvácska palánták és tulipánhagymák.

A gyermekek homokozó lapátokkal segítettek ültetőgödröket ásni, a megújult virágoskertet az óvoda többi csoportja is megcsodálta, énekkel és imával köszöntötte.