Bemutatkoznak a szekszárdi Szent József Iskolaközpont leendő elsős tanítói.

dori neni

 

Brunner Gáborné, Dóri néni vagyok, háromgyermekes anyuka, 25 éve tanító. 10 éve dolgozom Szekszárdon, a Szent József Iskolaközpontban.

A legfontosabb dolognak tanítóként a gyerekek bizalmának elnyerését tartom. Vallom, hogy minden gyermek külön egyéniség, és ezt így is kezelem. Sok szeretettel, türelemmel fordulok feléjük. Fontos feladat számomra, hogy megtaláljam minden kisgyermekben az erősségét és azt kibontakoztassam, fejlesszem. Ehhez eddig is, és ezután is a Jóisten segítségét kérem.
A másik nagyon fontos dolog tapasztalataim szerint a gyermek-szülő-pedagógus hármas együttműködése, mindig a gyermek érdekeit szem előtt tartva. Folyamatosan törekszem a szülőkkel való jó „munkakapcsolat” kiépítésére. Ehhez a kulcs szintén a bizalom. Ha a szülő megajándékoz ezzel, azzal a gyermekhez való utat is megkönnyíti. Ugyanígy működik a szeretettel. Ha a gyermek érzi, hogy a szülő szereti, elfogadja a tanító nénit, számára is vonzó lesz a személyisége, s ebben az érzelmi biztonságban sokkal könnyebben megy a tanulás is.

 

 

 

 

MargaretaBertáné Hargitai Margaréta vagyok, húsz éve nevelek, tanítok gyermekeket, köztük a magam négy gyermekét is. Eleinte óvodában dolgoztam, tizenkét éve tanítok iskolában.

A nevelés kulcsának az elfogadó, türelmes és tudatos szeretetet tartom. Látni a gyermekben azt, akivé lehet, s bíztatással, sok dicsérettel, határozott keretek között tartva segíteni őt a kibontakozásban. Az oktatás során arra törekszem, hogy megtapasztalják: tanulni jó, tudni nagyszerű. Mindehhez az első feladat az iskolába járás megszerettetése. Ha a gyermek szívesen jön iskolába, jól érzi ott magát, nem izgul, vidám, sokat mosolyog, barátokra talál, szereti az osztályközösséget s a tanító nénijét, akkor jó alapokra építhetünk.

Kommunikáció-központú magyartanítással, drámajátékokkal, különböző élménypedagógiai módszerek mindennapos használatával teszem színesebbé a tanulást.

A katolikus iskola melletti döntés tapasztalataim szerint egyet jelent azzal, hogy a szülő megtalálja azt az utat gyermeke számára, amelyről az nem kíván majd letérni, hiszen egyetemes emberi értékekre épül, amelyek, mint az iskola jelmondata is hirdeti a „Hit. Tudás. Szeretet.”

Az Ön gyermeke különleges, egyszeri és megismételhetetlen ajándéka a Jóistennek. Ennek biztos tudatában várom én is őt szeretettel Dóri nénivel együtt iskolánk első osztályába.

LD honlap logó