A szekszárdi Szent József Iskolaközpont nyílt órákra várta jelenlegi és leendő tanítványainak szüleit, nagyszüleit.

szent jozsef iskolakozpont DSCF8028Az iskola nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a látogatók megismerhessék a belépő évfolyamok pedagógusait és osztályközösségeit. A leendő első osztályos tanítók, Brunner Gáborné és Bertáné Hargitai Margaréta matematika és drámaórát tartottak a negyedik és a második osztályban.

A matematika órán a négy írásbeli alapműveletet gyakorolták játékos, mozgásos feladatokon keresztül. A legnagyobb sikert a Matek Activity aratta. A drámafoglalkozás kötetlen formában, a jelenlévő nagycsoportosok és szüleik bevonásával zajlott. Ez a foglalkozás személyiségfejlesztő és közösségformáló hatású, játékossága miatt pedig pozitív élmény minden gyermek számára. Az óra végén, az értékelésnél a gyerekek karjuk széttárásával jelezték, mennyire tetszett nekik az óra. Ahogy az egyik gyermek megjegyezte, annyira nem is tudom széttárni a karjaimat, olyan jó volt!

A leendő ötödikes osztályfőnök, Tövisháti Lilla a jelenlegi ötödik osztályban történelemórát tartott. Az összefoglaló órán a gyerekek lelkesen adtak számot tudásukról: képkirakó, mondatvadászat, párkereső, memóriafejlesztő feladatok követték egymást a sok mozgással tarkított 45 percben, amelybe még egy kis latin nyelvlecke, illetve artikulációs gyakorlat is belefért. A záró öt percben emotikonok segítségével osztották meg aktuális lelki állapotukat egymással és a pedagógussal. Ezt követően megfogalmazták, hogy a témakörön belül mely anyagrészt szerették és értették a legjobban, illetve melyek voltak azok a területek, amelyek éppen az összefoglaló óra segítségével tudtak elmélyülni.

Szintén ötödik osztályban tartott bemutató órát természetismeretből Deli János, akinek óráját a kötetlen, vidám hangulat jellemezte. Életszerű példákkal és anekdotákkal színesített óráján a gyerekek remek hangulatban sajátították el a tananyagot.

A látogatók betekinthettek még az első és a harmadik évfolyam munkájába is.

LD honlap logó