Intézményi továbbképzésen vettek részt a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és a Szent Ferenc Katolikus Óvoda pedagógusai április 11-én.

mohacsi tovabbkepzes 02A Katolikus Pedagógiai Intézet szervezésében Görbe László piarista szerzetes tartott előadását a mohácsi katolikus iskola és óvoda dolgozóinak. Az első részben az oktatás történetét és változásait ismertette az ókortól napjainkig, majd az iskola szervezését az iskolaigazgató szemszögéből mutatta be, amelyben nagy hangsúlyt kaptak a társadalom elvárásai az iskolával szemben. A katolikus oktatási-nevelési intézmény tantestületének tagjai is küzdenek a „pedagógus betegségekkel”, a munkamániával, vagy a munka értelmetlenségének érzésével. Ugyanakkor a pedagógus munka életpálya, ahol örülünk, hogy részt vehetünk a „katedrális építésében”, és nem csak a pénzért dolgozunk ̶ fogalmazott az előadó. A tanár példakép, ezért tisztában kell lennie azzal, hogy szabad ember-e, nem pedig valamilyen hamis támasz rabja. A keresztény pedagógusnak ismernie kell vallását, sugárzó, optimista személyiségnek kell lennie, aki az elbotló diáknak is segíteni akar és tud. Végül az univerzum csodálatos világát ismerhették meg a résztvevők. A fizika szakos szerzetes rádöbbentette a hallgatóságot arra, hogy a világot az Isten tökéletes rendezési elv alapján alkotta, amelyben az ember is teremtmény, aki végtelenül keveset tud a világegyetemről.
A délután szentmisével zárult: a prédikációban újból elhangzott, hogy nincs más feladatunk, mint hinni és rábízni magunkat Istenre.
Az intézmény dolgozói hálásak a pedagógiai intézetnek a tartalmas délután megszervezéséért.

LD honlap logó