A szekszárdi Szent József Katolikus Iskolaközpont tizedik alkalommal szervezte meg az ötödik és hatodik évfolyamosok Szent Kristóf Természetismereti Versenyét.

20180424 Gemencet ovjuk 04

 

 

Tíz évvel ezelőtt városi versenyként indult a megmérettetés, azonban néhány éve a Pécsi Egyházmegye több iskolájából is érkeznek csapatok. Idén a Föld napja tematikához kapcsolódóan a verseny középpontjában a Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegysége állt. Ez alkalomból a nemzeti park kiállításra ajánlotta fel dr. Kalotás Zsolt Gemencben készült természetfotóit.

A verseny napján mind az alsó, mind a felső tagozatosok, valamint a versenyre érkező csapatok is meghallgatták Dombi Imre természetvédelmi őr Gemencről szóló, vetítéssel egybe kötött előadását. Ezt követően kezdődött a verseny, ahol a csapatokat totó, rajzos feladat, de még hibás halászlé recept is várta. A 11 csapat mindegyike színes, jó minőségben elkészített plakátot is hozott magával, amellyel a tájegység természetes élővilágának megóvására hívták fel a figyelmet. A jó hangulatú verseny végén tanulók és pedagógusok egyetértettek abban, hogy „Gemencet óvjuk és nagyon szeretjük”.

LD honlap logó