Szélesre tárta kapuit a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola 2019. január 16-án a mohácsi nagycsoportos óvodások és nevelőik előtt. Az intézmény tagóvodája, a Szent Ferenc Katolikus Óvoda hirdette meg Mesetúra nevű projektjét, amelynek során magyar meséken keresztül igyekeztek közelebb hozni az óvodásokhoz hazánk történelmét.

A játékos délutánon négy, Mátyás királyról szóló mesének a történetét dolgozták fel számos izgalmas feladat segítségével. A megnyitó után nyolc állomáson különböző feladványokat kellett megoldani a csoportoknak. Részt vehettek a budai vásárban, ahol vad- és háziállatokat válogattak szét. Bebizonyíthatták rátermettségüket a lovagi torna mozgásos feladataival és várat is építhettek különböző méretű dobozokból. Az élményekkel gazdag délutánt kincsvadászat zárta.

Szent Ferenc Ovoda mesetura1

A kezdeményezés célja, hogy a városi óvodák is bepillanthassanak a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő katolikus intézmény életébe, és ezáltal szorosabb kapcsolat jöjjön létre. A katolikus intézmény vezetői hálásak az ötletadónak, a szervezőknek, valamint a segítőknek a jól sikerült délutánért.

LD honlap logó