Pénzügyi vetélkedő országos fordulójába jutottak tovább a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola tanulói.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn idén 8264 általános és középiskolás diák indult el, hogy bebizonyítsák, ők a legfelkészültebbek a pénzügyek terén. Az első online fordulóból mintegy 3115 versenyző jutott tovább, a második online fordulóból régiónként 20-20 csapat útja vezetett a regionális középdöntőkig. A dél-dunántúli regionális döntőt Pécsett rendezték április végén. Ezen a megmérettetésen már nemcsak a pénzügyi alapfogalmak magabiztos ismeretére volt szükségük a diákoknak, hanem összetettebb kérdésekben, szituációkban is helyt kellett állniuk a fiataloknak, ahogy később felnőttként majd a mindennapokban is. A feladatokon keresztül a versenyzők az öngondoskodás, a digitális bankolás, a biztosítások, hitelek és online vásárlások témaköreivel találkozhattak.

kodaly kh

A 7-8. osztályos kategóriában a komlói csapat bizonyult a legjobbnak, így ők képviselik a régiót az országos döntőben. Az összeszokott, ötfős csapat tagjai, Mutter Lili, Palotás Réka, Pécsi Alexandra, Vida Viktória és Vikor Fanni, Molnos Balázs felkészítésével már harmadik alkalommal jutottak el a területi fordulók végső megmérettetéséig, ám idén a kitartásuk meghozta a gyümölcsét, és győzelemre tudták váltani a felkészülést.

LD honlap logó