A Csizmazia Alapítvány kilencedik alkalommal hirdetett az idén országos versmondó versenyt azzal a céllal, hogy a ma élő költőkre, írókra, azok munkásságára irányítsa a fiatalok figyelmét. A Szent József Iskolaközpont a verseny 2. évétől  kezdve minden évben büszkélkedhet néhány döntőbe jutott tanulóval és több versenygyőzelemmel is.

Az iskola diákjai természetesen az idei évben is készültek a megmérettetésre.  Az ország 205 jelentkezője közül 13 "szentjózsefes" diák jutott a döntőbe. Közülük tízen a digitális munkarend bevezetése előtt küldték be nevezésüket videófelvételen, hárman pedig más versenyen elért eredményeikért kaptak meghívást. A járványhelyzet elmúltával elsősök, másodikosok, negyedikesek, valamint egy ötödikes és egy hetedikes tanuló képviseli majd az intézményt színpadon, neves zsűri előtt.

A Szent József Iskolaközpont rövid videós összeállításukban a döntőseiktől hallható egy-egy részlet.

A felkészítő pedagógusok már sokadszor bizonyították, hogy a szekszárdi iskola erőssége a művészeti nevelés is. Az intézmény vezetői ezúton köszönik Bertáné Hargitai Margaréta, Dóczi Anikó, Farkas Beáta, Nyisztorné Mihola Zsuzsanna eredményes tehetséggondozó tevékenységét, valamint a kedves szülők támogató, segítőkész hozzáállását, hiszen a gyermekek kibontakozásához az otthoni háttér, támogatás legalább ennyire fontos.

A döntősök névsora:

 1. Berta Léna Gréta 4.o. (2019. Fedorka Díj)

 2. Birtalan Kincső 5.o.

 3. Koller Bertold 2.o.

 4. Koller Zselyke Anna 1.o.

 5. Koppány Vászoly Mózes 4.o.

 6. Nagy Eszter Anna 7.o. (2019. Reménység Díj)

 7. Nagy Johanna Veronika 1.o.

 8. Nagy Szintia 2.o.

 9. Palotai Magor 2.o.

 10. Szabó Dorka 4.o.

 11. Szabó Panni 2.o.

 12. Tesinszki Aliz Léna 1.o.

 13. Wéber Aliz 4.o. (2018. Nívó Díj)

 Szívből gratulálunk! A döntőn való szerepléshez sok sikert kívánunk!