A fesztivál ideje alatt a KincsTár földszinti foglalkoztató termében a székesegyház különböző építési korszakait megjelenítő maketteket építhetnek fel a látogatók múzeumpedagógiai foglalkozás keretében.

A korhűség kedvéért a Magtár kávézóban pedig az Osztrák-Magyar Monarchia korát idéző süteményeket és kávékülönlegességeket fogyaszthatnak az érdeklődők.

A fesztiválon a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár és az Egyházmegyei Levéltár gyűjteményei is megtekinthetők lesznek.

PEMK epulet

Az egyházmegye könyvtárában 10.15 és 11.15 órai kezdettel a Klimo-Unikumok című kódexkiállítás és a könyvtár épülete tekinthető meg. A látogatáson az érdeklődők megismerkedhetnek a bibliotéka szerteágazó történetével, egy könyvtárköltöztetés kulisszatitkaival, továbbá megtekinthetik a könyvlapok közt megbújó „találmányok" legérdekesebb darabjait is.
A könyvtár Pécsett, a Janus Pannonius utca 8. szám alatt található, a rendezvény ideje alatt történő látogatása ingyenes.

Leveltar kiallitas 051

A székeskáptalan egykori székházában és a püspöki palota vártornyában helyett kapott Pécsi Egyházmegyei Levéltár (Pécs, Dóm tér 4.) a Kovász fesztivál napján három időpontban (10 óra, 11 óra, 12 óra) lesz látogatható, csoportonként legfeljebb 20–20 fő számára. A látogatás keretében megtekinthető a székeskáptalan levéltára, valamint két időszaki kiállítás: Cserháti József (1914–1994) pécsi megyéspüspök, valamint a Pécsi Pius Kollégium (1912–1948/1950) anyaga.

A Kovász fesztivál programjairól további információk ITT találhatók.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.