Az érdeklődőknek már előre érdemes beírni a naptárba augusztus 19-ét, amikor újra megnyílnak a nagyközönség előtt a Pécsi Püspökség kapui. A Pécsi Egyházmegye családi fesztiválja, a KOVÁSZ egész napos rendezvényére nagy szeretettel hívják és várják a kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

A KOVÁSZ fesztivált 2022-ben Felföldi László pécsi megyéspüspök hívta életre azzal a szándékkal, hogy ahogy kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg, növekedjen és gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi Egyházmegye egyházközségeinek közössége. A krisztusi közösségben megélt családi fesztivál örömteli pillanataiból szeretetünk gazdagodhat, a közös élményekből, találkozásokból töltekezhetünk és erőt meríthetünk a hétköznapok fáradalmaihoz. „A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle.” (Mt 13,33) – szól a fesztivál jelmondata.

Szent István király augusztus 20-i ünnepéhez kapcsolódva, idén augusztus 19. hétfő munkaszüneti nap lesz, érdemes lesz hát közösségben eltölteni a rendelkezésre álló időt. A 10.00 órakor kezdődő KOVÁSZ fesztivál izgalmas programokkal, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal várja a család minden tagját, a legkisebbektől a legnagyobbakig a belváros szívében, a Pécsi Püspökség helyszínein, a Rózsakerttől a Püspöki Palotáig.

Ízelítő a programokból

  • 10.00 Felföldi László pécsi megyéspüspök köszöntője
  • 10.10 Rózsakert: Ringató - családi program                                                                                                
  • 11.30 Püspöki Palota kertje: Kiskalász zenekar koncertje   
  • 15.30 Rózsakert: Kalimpa – Gesztenyefa bábos, zenés előadás
  • 17.00 Rózsakert: APACUKA koncert

A nap folyamán ingyenes tárlatvezetések, tematikus séták indulnak a DÓM KŐTÁRBAN, a PÜSPÖKI PALOTÁBAN, a PÜSPÖKI KINCSTÁRBAN, az EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁRBAN és az EGYHÁZMEGYEI LEVÉLTÁRBAN.

A fesztivál programjairól további részletek hamarosan!

A KOVÁSZ Fesztivál minden programja ingyenesen látogatható. Személygépkocsival parkolni a környező utcákban lehet.

Szöveg és fotó: Pécsi Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

Szentmise közvetítések banner v2

 

Szentmise közvetítések banner v2

 

2024 július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Közelgő események

Nincsenek események

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség