kórházlelkészség

2024.05.15.

Néhány napja új helyiségbe költözött a Honvéd Kórház épületén belül az intézményben korábban kialakított és felújított kápolna, mivel az eredeti helyszínt infúziós helyiséggé alakították át.

2024.04.30.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei csapatépítő kirándulás keretében látogattak el április 29-én a pécsi Kálvária-dombra, ahol bensőséges hangulatban járták végig az édesanyák keresztútját.

2024.04.28.

A főpásztor április 19-i látogatásáról a szekszárdi kórház sajtóreferense, Egléné Fekete Zsuzsanna írt beszámolót, melyet az alábbiakban közlünk.

2024.03.18.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei március 14-én gyakorlati képzésen vettek részt Trási Edina evangélikus kórházlelkész vezetésével az Egyházmegyei Hivatalban.

2024.03.18.

A Pécsi Egyházmegye kórházlelkészségének beteglátogató önkéntesei teszik a dolgukat a kórházi betegágyaknál és mindenhol, ahol szükséget szenvedővel találkoznak. Priskin Zsolt diakónus, a szekszárdi beteglátogató önkéntesek szószólója ezúttal az egyik önkéntesért történt összefogásról írt beszámolót.

2024.02.19.

Újabb képzési alkalmon vehettek részt a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei az Egyházmegyei Hivatalban. Február 15-én Battonyai János mágocsi plébános, mentálhigiénés szakember tartott részükre előadást a gyász témakörében, aki rendszeresen nyújt lelkigondozást gyászolóknak és szervez önsegítő, gyászfeldolgozó sorstárscsoportokat a Pécsi Egyházmegye több plébániáján.

2024.01.15.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség a beteglátogató szolgálatban tevékenykedő szekszárdi és pécsi önkéntesei számára szervezett találkozót január 13-án Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban. 

2023.11.13.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkéntesei lelki- és szakmai találkozóját tartották november 9-én a Magtár Rendezvényközpontban Horváth Damian OH irgalmas testvér vezetésével. A találkozók lehetőséget adnak arra, hogy a beteglátogató önkéntesek szakmai tapasztalatot cseréljenek egymással, tanúságot tegyenek örömeikről és nehézségeikről.

2023.11.02.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség beteglátogató civil önkéntesei jelenleg Pécsett és Szekszárdon keresik fel a kórházi osztályok fekvőbetegeit, valamint idősotthonok lakóit, nyújtanak számukra biztatást, lelki vigaszt. Hittel és lelkesedéssel azon dolgoznak, hogy bátorító, emberi szavakkal vagy épp megértő csenddel forduljanak beteg embertársainkhoz. Janó Attiláné szekszárdi önkéntes beteglátogató szolgálatról, hivatásról szóló tanúságtételét szerkesztve osztjuk meg.

2023.10.16.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi csoportja rekord létszámú önkéntes részvételével október 12-én tartotta a havonta esedékes találkozóját.

2023.10.08.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szekszárdi önkéntesei Serban Valentin plébános és Priskin Zsolt diakónus vezetésével Pécsre és Kozármislenybe zarándokoltak október 3-án.

2023.09.15.

Szeptember 14-én tartották a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség pécsi önkénteseinek havi szakmai találkozóját a Pécsi Egyházmegyei Hivatalban. A találkozók lehetőséget adnak arra, hogy a beteglátogató önkéntesek tapasztalatot cseréljenek egymással, megoszthassák motivációikat, örömeiket és nehézségeiket.

2023.09.11.

2023. július 21-én jégeső verte el az ormánsági Marócsa lakóházait. Kitörtek az ablakok és súlyosan megrongálódott tetőszerkezetek maradtak a jégverés után. A 72 fős lélekszámú településen 54 lakóépületből 52 tetejét verte el súlyosan a jég. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség most gyűjtést szervez a károsultak megsegítésére.

2023.09.07.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség várja olyan 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló, a beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat kórházi osztályokon, gondozóotthonokban a Pécsi Egyházmegye területén.

2023.08.22.

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én a Pécsi Egyházmegyei Hivatali munkatársai és a Kórházlelkészség szekszárdi önkéntesei - köztük nők is - csatlakoztak a Pécsi Egyházmegyei Karitász önkéntes segítő akciójához, melynek keretében részt vállaltak az ormánsági Marócsa egyik, jégverés sújtotta lakóházának rendbe tételében. A helyszínen tapasztalt állapotokról, a munkálatok során megélt élményekről Priskin Zsolt diakónus írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk. 

2023.06.19.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség várja olyan 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló, a beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat kórházi osztályokon, gondozóotthonokban a Pécsi Egyházmegye területén.

2023.05.05.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szekszárdi csoportja május 4-én tartotta hagyományos tavaszi találkozóját, mely alkalomból értékelték az elmúlt időszak eredményeit.

2023.05.04.

A pandémiát követő hosszú szünet után a húsvét előtti napokban indult újra a liturgikus szolgálat a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjének kápolnájában, ahol megtartották az első szentmisét és imaórát.

2023.05.03.

Három hársfát ültettek el civil önkéntesek, köztük a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészségi munkatársai április 22-én, a Föld napja alkalmából a szekszárdi kórház parkjában.

2023.03.24.

Az önkéntes beteglátogatók önzetlen szolgálatát köszönte meg a Tolna Megyei Balassa János Kórház azzal az egészségügyi szűrővizsgálattal, melyen a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szekszárdi önkéntesei vehettek részt március 23-án. A szekszárdi plébánia épületében elvégzett felmérésen 19 önkéntes egészségi állapotát vizsgálták meg.

LD honlap logó