Március 22-e óta a Pécsi Egyházmegye a Covid-19 járvány miatt bevezetett egyházi óvintézkedésekre való tekintettel napi szinten szentmisét közvetített köznapokon reggel 7 órakor, valamint vasárnap 10 órakor. A járvány enyhülését követően, július 1-től a szentmise-közvetítések ilyen formában megszűnnek.

A Pécsi Egyházmegye jóvoltából a koronavírus-járvány karantén sújtotta időszakában összesen 100 szentmisébe lehetett online módon bekapcsolódni. A közvetítések a szentmisén való részvétel korlátozását és így a lelki életre mért csapást kívánták ellensúlyozni a modern technika által biztosított lehetőségek kihasználásával, bátorítva a lelki áldozás otthoni megvalósítására. A közvetítéseket meglepő módon, az egyházmegye területén (Baranya és Tolna megye) kívülről is sokan követték. Visszajelzések alapján Budapestről, Székesfehérvárról, de Erdélyből, Németországból és a Tengeren-túli vidékekről is akadtak nézők.

A szentmiséket Dr. Kajtár Edvárd, Dr. Nyúl Viktor, Máger Róbert, Dallos Tamás, Lápossy Péter, Berecz Tibor, Molnár Erik, Nagy Norbert, Dr. Csigi Péter, Csóka P. János OSPPE és Györfi B. Szabolcs OSPPE atyák celebrálták. Szolgálatukat ezúton is köszönjük! A visszajelzések alapján e szentmisék sokaknak nyújtottak lelki támaszt és erőt a megpróbáltatásokkal teli mindennapokban. Amikor technikai okok miatt egy-egy közvetítés csak Facebookon volt elérhető és YouTube-on nem, vagy fordítva, esetleg megszakadt, akkor bizony volt, hogy csörgött a telefon, de a portások elmondása szerint köszönetnyilvánítás miatt is emeltek már telefonkagylót.

A szentmise-közvetítések 2020. július 1-től napi szinten megszűnnek, de ünnepek alkalmával érdemes lesz követni a pecsiegyhazmegye.hu/szentmise oldalt, mert a régi rend szerint az ünnepi közvetítések nem maradnak el. Az új igényekre való megfelelés miatt a Pécsi Egyházmegye beruházásának köszönhetően most már jobb minőségben és több helyről számíthatnak az érdeklődők szentmise-közvetítésekre. A püspöki miséken kívül több alkalommal fogjuk kapcsolni a Máriagyűdi Kegyhely, valamint a Bátai Szent Vér Kegyhely ünnepi szertartásait is.

A rendkívüli időszak alkalmával a Pécsi Egyházmegye számos jó szándékú partnerre talált. Ezúton mondunk köszönetet az EWTN (Bonum) Katolikus Televíziónak, a Paks Televíziónak, a Pécsvárad TV-nek, ahogyan a PannonTV-nek is a miseközvetítések terjesztése miatt. Az együttműködések révén a Pécsről közvetített szentmisék közel 3,5 millió háztartásban voltak elérhetők Magyarországon és a Kárpát-medencében.


Bátorítjuk a tisztelt Nézőket, Követőket, hogy mondják el véleményüket a miseközvetítésekkel kapcsolatosan a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre írt levélben. Minden visszajelzést szeretettel fogadunk, hogy szolgálatunkat fejleszteni tudjuk egyházunk javára és Isten nagyobb dicsőségére.

Szentmise közvetítések banner v2

 

2022 October
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Közelgő események

Katolikus Kulturális Hetek:
-
2022. 10. 04. - 2022. 10. 31.
Boldogasszony Imaszövetség találkozója:
Pécs -
2022. 10. 25. -
Szent Mór püspök, az egyházmegye társvédőszentje - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 10. 25. -
Mindenszentek - Ünnepi szentmise:
Pécsi Székesegyház -
2022. 11. 01. -

LD honlap logó Telefon

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek kórházlelkészség