Bemutatkoznak a szekszárdi Szent József Iskolaközpont leendő elsős tanítói.

palla erika

 

Palla Erika
tanító, óvodapedagógus, differenciáló pedagógus

Gyermekkorom, az általános iskolás, valamint a gimnáziumi évek szülővárosomhoz, Gyöngyöshöz kötődnek. 18 éves koromban kerültem Szekszárdra, ahol óvodapedagógusként végeztem az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán. A tanítói kiegészítő képzést a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskolán végeztem el. 6 évig óvónőként dolgoztam, ebből három évig a szekszárdi Szent Rita Katolikus Óvodában. 1999-től tanítok a Szent József Katolikus Általános Iskolában. Pedagógus szakvizsgát tettem differenciáló pedagógia szakon.
A tantárgyak közül a matematika és a rajz tanítása áll a szívemhez legközelebb. Mindkét tantárgy oktatásánál szívesen használok digitális eszközöket, játékos módszereket. Több versenyen is sikeresen szerepeltek már tanítványaim. Én magam is szervezek versenyt negyedik osztályosoknak „Tavaszváró- barkácsoló" címmel. Differenciáló pedagógusként nagy figyelmet fordítok a tanulók felzárkóztatására, a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók megsegítésére.
Fontosnak tartom a szeretetteljes légkör kialakítását, a szülőkkel való folyamatos kapcsolattartást és a vidám hangulatú együttlétet.
Osztályfőnökként immár nyolcadik éve tevékenykedem. A munkám eredményességét befolyásolja a tanulók egymáshoz való viszonya közösségen belül, ezért célul tűzöm ki, hogy szülőkkel, gyermekekkel együtt családias légkörű osztályközösséget hozzunk létre. Ennek érdekében szervezek szabadidős tevékenységeket, színház-, múzeumlátogatásokat, kirándulásokat.

 

bakonyi gyorgyne

 

Bakonyi Györgyné
tanító, differenciáló pedagógus

26 éve vagyok pedagógus, közel 18 éve dolgozom a Szent József Katolikus Általános Iskolában. A differenciáló pedagógiai szakvizsgám megszerzése óta fejlesztőpedagógusi feladatokat is ellátok. Örömmel végzem a diákok tanulási képességeinek fejlesztését. Fontosnak tartom a gyermekek egyéniségének figyelembe vételét s annak kibontakoztatását. Minden gyermeket igyekszem szeretetteljes odafordulással megismerni, és segíteni abban, hogy Isten vele kapcsolatos tervét bátran megvalósítsa.
A következő tanévben a szívemhez közelálló két tantárgyat, a magyart és ének-zenét fogom tanítani az első osztályban. Az ének-zene szakkollégiumi végzettségemmel lehetőségem van a harmadik osztálytól kezdődően a gyermekeket furulyaoktatásban is részesíteni.
Nagy várakozással tervezgetjük a következő évet osztályfőnök kolléganőmmel, Palla Erikával. Izgatottan várjuk osztályunkba a csillogó szemű gyermekeket, hogy bevezethessük őket a számolás, írás-olvasás rejtelmeibe és vezethessük őket kiteljesedésük felé.

2024 április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Közelgő események

Nincsenek események

Szent Vér Báta

pp mariagyudi kegyhely